Anne Hathaway dalra fakad a Rio-ban

Anne Hathaway pihenésként is örült a Rio c. animációs mozifilmben való szereplésért. Vagyis csak a hangját adta az egyik papagájnak!

 

Anne Hathaway egyre zsúfoltabb karrierjének egyik legmeghatározóbb állomása volt a Szerelem és más drogok c. romantikus film, ami egy különleges témát dolgoz fel. A színésznő elmondása szerint elkészülése rengeteg stresszel és izgalommal járt, részben ezért is kalandozott könnyedebb műfaj felé: a Jégkorszak alkotóinak legújabb filmjében, a Rio 3D (Rio, hazai bemutató: április 21.) c. animációs családi mozifilmben az egyik főszereplő papagáj, Jewel hangját kölcsönzi.

 

Anne, amikor újságíróknak beszámolt a szinkronfelvételekről, azt mesélte, hogy a hangstúdió sötétjében rengeteget bolondoztak a színészekkel, és bármire hajlandó volt, amit a rendező, Carlos Saldanha kért tőle. Partnerei között szerepel az Osar-jelölt Jesse Eisenberg, az Oscar-díjas Jamie Foxx, valamint Will.i.am is. 

Csak azt nem tudtam előre, hogy az énekfelvételen ott lesz Will.i.am – mesélte a gyönyörű színésznő, akit az Oscar-díj átadás egyik házigazdájának is felkértek. – Amikor előtte kellett dalra fakadnom, szorongani kezdtem, és kétszer annyi kávét ittam, mint szoktam. De a könnyed latin zenei ritmusok, és a fantasztikus partnerek feloldottak bennem minden gátlást. Teljesen természetesen viselkedtem, és önmagamat adhattam, és még egyszerűbb is volt a dolgom, mint máskor: nem magamat kellett visszanéznem a felvételeken, hanem egy kedves kék papagájt az én hangommal, mégpedig a nyüzsgő, és mindig színes Rio-ban.