Zone Romantica áprilisi ajánlója

A Zone Romantica ajánlója áprilisra!

 

ÚJ SOROZAT – ORSZÁGOS TÉVÉPREMIER!



• Vad szív (Mexikói romantikus sorozat) – 2011. április 7-től hétköznap 20:00



Április első hetén újabb sikersorozat indul a Zone Romantica műsorán:

az Eduardo Yánez főszereplésével készült telenovella április 7-től látható minden hétköznap este nyolc órakor.




A szövevényes szerelmi történet Mexikó csendes-óceáni partvidékének közelében, Veracruzban kezdődik az 1800-as évek végén, amikor még a társadalmi különbségek tönkretehették két szerelmes életét. Emiatt szenved María del Rosario is, akinek bár a város egyik legtehetősebb személyének, Rodrigo Montes de Ocának az unokahúga, mégis egy jóravaló, ám szegény halászba, Juan de Dios San Románba szeretett belé. María del Rosario csak nővérének, Leonardának vallja be, hogy viszonya van a halásszal, és hogy a férfi titokban feleségül fogja venni. Nem is sejti viszont, hogy álnok nővére ki nem állhatja őt, mivel Rodrigo régóta rajongva szereti María del Rosariót, Leonardát viszont észre sem veszi. Leonarda úgy dönt, eltávolítja az útjából húgát, és közli Rodrigóval a lány házassági terveit...



A sorozat generációkon átívelő történetének alapjául két korábbi sikerszéria szolgált: a kilencvenes évek elején készült azonos című sorozat Edith González, Eduardo Palomo és César Évora főszereplésével, és a Magyarországon is hatalmas sikerrel vetített Megveszem ezt a nőt! című telenovella. A két történet „összegyúrása” mesterien sikerült, amire a parádés szereposztáson felül a producer Salvador Mejía neve a garancia – az ő munkásságát gazdagítják többek között az Esmeralda, a Paula és Paulina és a Rosalinda című sorozatok.

PREMIER TELENOVELLÁK



• A csábítás földjén (Mexikói romantikus sorozat) – 2011. április 6-ig hétköznap 20:00

• A hét bűn (Brazil romantikus sorozat) – hétköznap 21:00



Április hatodikán este véget ér A csábítás földjén, a Zone Romantica eddigi legsikeresebb telenovellája – a sorozatzáró epizódból kiderül, hogy vajon megannyi megpróbáltatást és akadályt követően egymásra talál-e Valentina és José Miguel, vagy Ivana és segítői ármánykodásainak köszönhetően a párt végleg elszakítják-e egymástól. Minden hétköznap este kilenc órakor tovább követhetjük Beatríz és Dante sorsát A hét bűn című sorozatban, akik egy véletlen találkozást követően ismerkednek meg egymással. Kettejük kapcsolata tűz és víz, a gazdag és elkényeztetett lány mindent megtesz, hogy az egyszerű és önzetlen férfi megtagadja korábbi életét.

KIEMELT PREMIER MINISOROZAT



• Tízparancsolat (Amerikai történelmi kalandfilm) – 2011. április 23-24. 20:00



Az Egyiptom új királyának születéséről szóló jóslat egyre inkább fenyegeti a birodalmat, a fáraó ezért az összes újszülött csecsemőt lemészároltatja, azonban Mózes, egy zsidó rabszolga fia, egy kosárban elrejtve megmenekül a haláltól. A fiú így a királyi udvarban nő fel és valódi származásáról mit sem sejtve a királyi trón örökösévé válik. Ő azonban mégis ősei felé fordul, és egy isteni jel hatására a zsidók vezetőjeként harcol a felszabadulásért...



A 2006-ban készült kétrészes film Mózes életének történetét dolgozza fel – a mai kornak megfelelő, lenyűgöző látványvilággal és a modern számítógépes technika segítségével. Mózes szerepében Dougray Scott, míg Jetró szerepében Omar Sharif látható.

KIEMELT PREMIER FILM



• Virágot Algernonnak (Kanadai-amerikai filmdráma) – 2011. április 25. 22:00



Daniel Keyes novellából később regénnyé bővült, a kitartásról, a tudni akarásról, és egy szellemileg visszamaradt ember gondolatairól és szeretetéhségéről szóló könyvét a világirodalom legnagyobb hatású művei közt tartják számon. Számos feldolgozása közül kiemelkedik az 1968-ban készült Charly - Virágot Algernonnak című filmalkotás, amelynek címszerepéért Cliff Robertson elnyerte a Legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. A film olyan magasra tette a mércét, hogy a következő filmes adaptáció elkészülésére az ezredfordulóig kellett várni. A Zone Romantica műsorán látható 2000-ben készült tévéfilmben Charlie szerepét Matthew Modine alakítja.

PREMIER FILMEK



• Tök alsóból adu ász (Ausztrál vígjáték) – 2011. április 2. 22:00

• Gerald (Amerikai vígjáték) – 2011. április 9. 22:00

• A szerencse forgandó (Kanadai filmdráma) – 2011. április 16. 22:00

• Excsajok serege (Amerikai vígjáték) – 2011. április 30. 22:00



A filmek iránti kiemelkedő érdeklődésnek köszönhetően március végétől minden hétköznap este tíz órától két film látható a Zone Romantica műsorán – a késői időpontra való tekintettel a második film másnap délben is megtekinthető. Mindezen felül szombaton és vasárnap este nyolc órától is a filmeké a főszerep a csatorna kínálatában.



Áprilisban az elgondolkodtató filmdrámák és látványos történelmi kalandfilmek mellett szórakoztató vígjátékok kerülnek bemutatásra a Zone Romantica műsorán. Első filmpremierünk a legjobb bizonyítéka, hogy érdemes figyelmet szentelni az elmúlt évek ausztrál filmgyártásának: a 2009-ben készült Tök alsóból adu ász című vígjátékban tanúi lehetünk a főhős Rodger Keaton külső-belső átalakulásának annak érdekében, hogy a korábban csetlő-botló számítástechnikusból magabiztos szívtipró váljék. A 2010-ben készült Gerald című vígjáték főszereplője Louis Mandylor, azonban a filmben egy kisebb szerep erejéig az Amerikai Filmakadémia Életműdíjával kitüntetett Mickey Rooney is feltűnik.



A szerencse forgandó című filmdrámában a tizenhét éves Katlin Palmerston élete kezd romokba dőlni, amikor veszélyesen a szerencsejáték rabjává válik. Súlyos adóssága következtében a lány vakmerő vállalkozásra kényszerül... Katlin szerepében Elisha Cuthbert látható, akit a hazai nézők a Szüzet szüntess! és a Viasztestek című filmekből, továbbá a 24 című sorozatból ismerhetnek – utóbbiban ő alakította a főhős Jack Bauer lányát, Kimet.



A hónap utolsó filmpremierjeként egy 2007-ben készült habkönnyű amerikai komédia kerül bemutatásra: az Excsajok serege című vígjátékban megismerhetjük Dave-et, aki egyrészt meg van győződve róla, hogy gyönyörű barátnője, Jamie megcsalja őt, másrészt szentül hiszi, hogy különös dolgok történnek körülötte, amelyeket nem tud irányítani. Miután mind a munkahelyén, mind a magánéletében a feje tetejére áll minden, Dave megdöbbentő felfedezésre jut...

KIEMELT SOROZAT



• Világszám (Argentin ismeretterjesztő sorozat) – hétvége 19:00



Az egyedülálló utazási műsor különböző országokba kalauzolja el nézőit, hogy megismerkedhessünk a világ kultúráival. A sorozat hírességeket és sztárokat is vendégül lát, akik az adott országra vonatkozó élményeiket és tapasztalataikat osztják meg a nézőkkel. A hosszú utazás során egzotikus országok, feledhetetlen tájak, érdekes szokások és izgalmas konyhai remekek tárulnak az utazást szeretők elé. A sorozat részeiben feltűnik Luis Miguel, Mariah Carey, Madonna, Enrique Iglesias, Chayanne, Thalia, Britney Spears, Celine Dion, Richard Gere, Sandra Bullock és még sokan mások.