DRUM & PIANO PROJECT Freedom

ENDI a Rockdobos és HAVASI a Zongoravirtuóz üdítő találkozása a közös lemez. Ajánló.

Havasi Balázs zongoraművész és zeneszerző munkásságának legújabb állomása a lemez elkészítése. Négy éves korától ül a hangszer előtt, 21 évesen már a konzervatóriumban tanított. Klasszikus zenei előadóból a crossover műfajhoz vezetett az útja. 2007-től saját szerzeményeit játssza.

 

Endi, a Hooligans zenekar fenegyereke pedig már többször is megmutatta milyen dobjátékra képes. Ez a lemez a klasszikus zongora és a rock dob különleges találkozása.

 

Az eredmény egyformán élményt jelent a klasszikusokat és a könnyűzenét kedvelő hallgatóknak is. A két zenész párbaja vagy inkább együttműködése tömegeket érinthet meg különleges zenei világával. 

A Drum & Piano Project 2011. július 11-én Skóciában mutatkozott be először a világ egyik legjelentősebb tudományos konferenciáján. A közös produkciót az elegáns koncerttermekben és a nyári fesztiválokon is egyaránt nagy siker övezi. Most végre már CD-n is élvezhetjük a dob és a zongora találkozását.

 

A lemezen 12 dal kapott helyet, amely rögtön a címadó dallal, vagyis a Freedom-mal kezdődik, megadva a hangulatát a lemeznek. A dallal kikapcsolódhatunk, felszabadulhatunk és átadhatjuk magunkat a zene szeretetének. Az utána következő percekben tovább ismerkedünk az előadokkal, talán ők is egymással, összecsiszolódnak, előkészítve a grandiózus finálét, mely a The Chase c. számmal kezdődik, játszik az érzelmeinkkel, a Lacrimosa kitisztítja elménket, a gondolatainkat, a 28 Waves viharos hullámain jutunk el a Trinity Riverig, majd a Finale-ig és saját magunkhoz...

Molnár Gábor

 

A FREEDOM-hoz már videóklip is készült, az alábbi linkre klikkelve lehet megnézni a hivatalos videót: Drum & Piano Project - Freedom - A videó megtalálható a DVD-n is, ugyanis a Drum & Piano Project lemez DVD melléklettel együtt jelent meg.

Érdemes körülnézni a havasi.eu oldalon is