Közeleg a Trónok harca második évadja

A Trónok harca tízrészes második évadja az első szezonhoz hasonlóan a világpremier részeként érkezik a magyar HBO-ra. A fantasysorozat az amerikai premier másnapján, április 2-án tér vissza a képernyőre.

 

A George R.R. Martin népszerű, A Tűz és Jég dala című regénysorozatán alapuló Emmy- és Golden Globe-díjas Trónok harca április 2-án visszatér. Az HBO nagy sikerű fantasysorozatának második évadja a ciklus második, Királyok csatája című kötetén alapul.

 

A vadonatúj szezonban folytatódik a küzdelem a hatalomért Westeros Hét Királyságában – régi és új szereplőkkel. Újra találkozhatunk Emilia Clarke-kal, Nikolaj Coster-Waldauval, az Emmy- és Golden Globe-díjas Peter Dinklage-dzsel, Michelle Fairleyvel, Lena Headeyvel és Kit Haringtonnal.

A jól ismert (és életben hagyott) szereplők mellett újak is csatlakoznak a történethez: Stephen Dillane (Emmy-díjra jelölték az HBO John Adams című minisorozatáért) Stannis Baratheonként látható; a vörös papnő, Melisandre szerepét Carice van Houten (Valkűr) játssza; míg Tengerjáró Davost Liam Cunningham (Válaszcsapás) alakítja.

A színészek mellett a rendezők között is érkeznek újoncok: Alan Taylor, Alik Sakharov, David Petrarca, David Nutter, Neil Marshall. A sorozat vezető producerei most is David Benioff és D.B. Weiss.

forrás: HBO Sajtószoba