A korona hercege 30-34. rész tartalma

A korona hercege 30-34. rész tartalma

  

2012.09.03., Hétfő - 17.15 - 30. rész - Az ítélet (m2, 20,10)

2012.09.04., Kedd - 17.20 - 31. rész - Az alvó oroszlán (m2, 20,10)

A királynak nagyon tetszik Song-yeon festési stílusa, és úgy dönt, több képet is megrendel tőle. A palotában nagy riadalmat kelt Lee San eltűnése, azonban a herceg csak megpróbált lenyugodni magányában a királyi döntés miatt. Li-cheon félreérti a herceg eltűnését és Song-yeon kimaradását, ezért azt mondja Dal-honak és Mak-seonnak, hogy a lány királyi ágyas lett. A pletyka alapján Cho-bi elterjeszti a damók között, hogy Song-yeon biztos bosszút áll majd azokon, akik eddig keresztbetettek neki. Hwa-wan azzal a tervvel áll Hu-gyeom elé, hogy királyt akar csinálni belőle; mivel a királyné már nem tekinthető hatalomnak, így az urak segítségével mindezt véghezviheti. Young-jo megkéri Guk-youngot, hogy mindenben segítse Lee San munkáját, akinek ezentúl kikéri a véleményét udvari ügyekben. Amikor Lee San leissza magát és a városban dorbézol, Sa-cho magával viszi hozzá Song-yeont és Dae-soo-t, hátha ők meg tudják nyugtatni a háborgó lelkű herceget.

2012.09.05., Szerda - 17.20 - 32. rész - Hamis váda (m2, 20,10)

Hye-gong azzal vádolja Song-yeont, hogy manipulálta a herceget, hogy előléptesse a festői posztra. Ezért elküldi Song-yeont a kínai küldöttséggel a Császári Művészeti Iskolába, amelyben majdnem egy évtizedig tart a képzés. Song-yeon senkinek nem árulja el elutazása igazi okát, így alaposan összeveszik Dae-soo-val és Dal-honak sem esik túl jól a lány távozása. Dal-ho és Li-cheon beszélnek Guk-younggal, hogy segítse őket abban, hogy helyet kapjanak a küldöttséggel tartó kereskedők között. Dal-ho megígéri Mak-seonnak, hogy ha visszatér Kínából, elveszi feleségül. Hu-gyeom biztosítja Hwa-want arról, hogy ha visszatér Kínából, biztos tervével tönkreteszi a koronaherceget. A király lemondja a királyné születésnapi ünnepségét és megtiltja, hogy bárki is felköszöntse. Song-yeon Lee Sannak sem mondja el, hogy elutazik, így csodálatos estét töltenek együtt a városban. Lee San megdöbben, mikor megtudja, hogy Song-yeon évekre elutazott; Dae-soo átadja neki a lány levelét, amelyben a lány felfedi iránta való érzéseit.

2012.09.06., Csütörtök - 17.25 - 33. rész - Meglepetések (m2, 20,10)

Song-yeon megérkezett Kínába, ahol festészetet tanulna, de amikor a kínaiak megtudják, hogy ő nő, visszautasítják felvételét. Hje-gjong felveti Lee Sannak, hogy feleségével együtt utazzanak el egy kis pihenőre. Lee San magával viszi minisztereit is. Young-jo ellátogat a királynéhoz. Úgy beszél vele, mintha semmi sem történt volna és a királyné testvére felől érdeklődik. Amikor pedig legközelebb a királyné látogat el Young-johoz, a király ráförmed és nem érti, hogy merészelt eljönni hozzá. Dae-soot és Jang-bot elveri egy helyi paraszt, Dong-su. Lee San is megtudja ezt és kíváncsi erre a férfira.

2012.09.07., Péntek - 17.20 - 34. rész - A kínai utazás (m2, 20,10)

Lee San és kísérete a déli országrészbe megy, ahol csodálatos tehetségeket fedez fel, akiket származásuk miatt eddig mindenhonnan kirekesztettek. Song-yeon megérkezik Kínába, ahol először elutasítják felvételi kérelmét a Birodalmi Művészeti Akadémián, de végül Hu-gjeom közbenjárásának köszönhetően esélyt kap, hogy mégis megmutassa a tudását és az akadémia vezetőjét teljesen elvarázsolja a tehetségével. A királyi udvarban feje tetejére áll minden, amikor a kormány aktuális ülésén Seok-ju felveti a királynak, hogy reformokkal frissítsék a régen elavult rendszert és adjanak újra politikai esélyt az évtizedekkel korábban elűzött Námin frakciónak. Dal-ho és Li-chon hatalmas üzlet reményében megy Kínába, de végül csak súlyos adósságokkal térnek haza.