Visszatér a Dakar-rali az RTL Klubra

A Dakar-rali 2013-ban visszatér az RTL Klub műsorára, és a tervek szerint a nézők az utóbbi években megszokottnál részletesebb tudósítást láthatnak.

 

A stáb napközben többször jelentkezik be a világ legszárazabb sivatagjából, az Atacama-sivatagból. A napi összefoglalók mellett további, korábban nem látott programelemekkel is készül a kereskedelmi csatorna.

 

- Nagyon örülünk neki, hogy a Dakar visszatér az RTL Klub műsorára. A világ legnehezebb tereprali-versenyét fantasztikus helyszíneken rendezik meg Dél-Amerikában. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is lenyűgöző tájakon vezet majd az út a cél felé, miközben drámai, olykor hősies helytállásra is szüksége lesz a versenyzőknek ahhoz, hogy leküzdjék a több ezer kilométeres távolságot. Most először a nézők bepillantást nyerhetnek a Dakar kulisszái mögé, hiszen helyszíni stábunk a verseny mellett a sivatagban folyamatosan költöző karaván mindennapjait is rögzíti. Természetesen úgy lesz még érdekesebb ez a történet, ha a magyarok jól szerepelnek, ezért ezúton is sok sikert és balesetmentes versenyt kívánok nekik – nyilatkozta Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója.

 

A Dakar-rali a világ egyik legnehezebb autóversenye. A sivatagi tereprali viadalt először 1979-ben rendezték meg Párizs és Dakar között, de 2008 óta, biztonsági okok miatt Dél-Amerikában tartják. Elnevezését azonban, a hagyományok miatt meghagyták.

A mezőnynek 2013. január 5-20. között Limából rajtolva, több mint 8000 kilométert kell megtenni a Santiago de Chile-i célvonalig.