Csináld, csináld, meg tudod csinálni! Buzdítja a TV Paprika a nézőket úgy általában is, de októberben még inkább, mint eddig.
A magyar gasztonómiai televízió-csatornán számtalan egyszerűbb és bonyolultabb fogás elkészítését végigkísérhetjük, azonban legtöbbször maradunk a vizuális élvezeteknél és meg sem kíséreljük, hogy belevágjunk a nyálelválasztó mirigyünk beindítását előidéző ételcsoda megvalósításába.
A képernyő előtt ülve számtalanszor találkozunk a különböző főzőshow-kban olyan étellel, amit ránézésre igen bonyolultnak tűnik elkészíteni. Legtöbbször kifogásoljuk az alapanyag összetételét, mondván, hogy - Jópofák, olyan hozzávalókat mutogatnak, amit meg sem tudok venni! – de legtöbbször, ha őszinték akarunk lenni, rájövünk, hogy ma már számtalan, ritkaságnak számító alapanyaghoz hozzá lehet jutni hazánkban, és még ha nem is a sarki abc lesz a fő beszerzőhelyünk, hanem kicsit távolabb kell menni, vagy kifejezetten különleges hozzávalókat értékesítő boltot kell meglátogatnunk, azért majdnem minden fellelhető itthon is.
Ekkor jön a következő kifogás, mégpedig, hogy – Na jó, de kinek vannak ilyen edényei, ilyen tűzhelye, konyhai felszereltsége stb…! - Ismét rossz hírünk van a kényelemből különböző indokok mögé bújók számára, mert alapvetően nem kellenek különleges eszközök, edények a sütéshez, főzéshez. Ha az alapanyag megvan és betartjuk az utasításokat, akkor a legtöbb esetben saját hagyományos eszközeink is megteszik, a tálaláskor pedig szintén nem kell, hogy kedvünket szegje, hogy nem szögletes, hanem kerek tányérra szedjük ki az elkészített finomságot. Vagy például, nem kell feltétlen szilikon forma sem a sütéshez, ha nekünk az nincs, ellenben van hagyományos teflonbevonatú merev falú sütőformánk.
Tessék, jöhet a következő indok! – Persze, persze, csak ezek a séfek ezt több tíz éve csinálják és több tíz évig tanulták! – mondják újabb kibúvóként a szemlélődők. És igen, lehet, hogy igazuk van, és a képernyőn tálható séfeknek azzal telik a napjuk, hogy főznek, de nem istentől elrugaszkodott dolgot művelnek, és amit mutatnak, épp azért teszik, hogy átadják a tudást nekünk. Máskülönben már rég nem léteznének ilyen a típusú műsorok.
Általában tehát ott akadunk el, hogy nem merjük elhinni, hogy nekünk is sikerülhet, és bár szinte érezzük a képernyőn keresztül is a csalogató, hívogató illatokat, mégis meghagyjuk a szakácsoknak azt az érdemet, hogy erre csak ők képesek.
Ezen a dilemmán segít át a TV Paprika októberi műsoraival.
Gordon Ramsay immár 25 éve főz professzionálisan. Tudását a világ legkiválóbb séfjeitől szerezte és azóta ő maga is kinevelt egy újabb generációnyi világhírű szakácsot. A TV Paprika új sorozatában, a Mindörökké Gordonban (Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course) ezt a tudást és szakértelmet most a tévénézőkkel szeretné megosztani.
A sorozat minden epizódja aköré a cél köré lett felépítve, hogy konkrét recepteken keresztül megismertesse a hobbiszakácsokkal azokat a konyhai technikákat, tippeket, trükköket, praktikákat, amiket a neves séfképző intézményekben tanítanak a hallgatóknak
Professzinonális technika, szezonális alapanyagok, kreatív tálalás, elbűvölő ízvilág: mindezekkel és még sok mással jellemezhető Anne Burrell konyhai munkássága. Az elismert amerikai televíziós szakács leghíresebb műsora megérkezett a TV Paprikára is, hogy egyedien könnyed és elbűvölően magával ragadó stílusú séfünk segítségével megtanulja elkészíteni kedvenc éttermi ételeit a saját konyhájában.
A másik megmentő tehát az Anne Burrell – Éttermi praktikák otthonra (Secrets of a restaurant chef) című sorozat.
A Mindörökké Gordon és az Anne Burrell – Éttermi praktikák otthonra című sorozatok októberben hétköznap esténként láthatóak a TV Paprika műsorán!