Kész John le Carré új könyve

Angol nyelven e-könyv formátumban április 25-én, nyomtatásban pedig május 7-én jelenik meg John le Carré új regénye A Delicate Truth címmel. Ez lesz a klasszikus kémregények atyjának huszonharmadik műve, és már most hatalmas várakozás előzi meg.

 

Angliában a kiadója szerint ez az év legjobban várt könyve, és ezt igazolhatja, hogy már hosszú ideje megtalálható minden fontos nemzetközi magazin irodalmi várólistáján.

 

Az A Delicate Truth története 2008-ban kezdődik, és időben három évet ölel fel. Egy brit állami hivatalnokot Gibraltárra küldenek, ahol éppen a Futótűz kódnevű terrorelhárító művelet veszi kezdetét. A cél: elfogni egy dzsihádista fegyverkereskedőt. A hivatalnok feladata rendkívüli diszkréciót igényel: a külügyminiszternek kell jelentenie mindent, amit lát és hall. A küldetés ráadásul annyira kényes, hogy még Toby Bell, a külügyminiszter titkára sem tud a létezéséről. A műveletet látszólag minden gond nélkül elvégzik. Vagy mégsem?

Három évvel később egy lefokozott, halottnak hitt katona a Különleges Erőktől életjelet ad magáról, miszerint olyan információkkal jelentkezik, amik romba dönthetik a brit külügyminisztériumot. A Futótűz-akció valóban az a diadal volt, amiként beszámoltak róla, vagy egy könyörtelenül elfojtott, tragikus fiaskó?

Sir Christopher “Kit” Probyn, korábbi brit diplomata, éppen a jól megérdemelt nyugdíjas éveit tölti. A múltjában élő szellemektől azonban nem tud megszabadulni, így kétségbeesetten próbál Toby Belltől válaszokat kapni. A két férfit egy generáció választja el egymástól, ez azonban nem akadályozza meg őket abban, hogy külön utakon járva, de a koronát hűen szolgálva mindketten rájöjjenek az igazságra a Futótűz-akcióval kapcsolatban.

 

Az Agave Könyvek a tervei szerinte szeptemberre várható a magyar megjelenés