Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos

Dan Wells hőse tizenöt éves, szociopata és fél a gondolataitól. De állítja, ő nem sorozatgyilkos, csak fél tőle, hogy azzá válik. A misztikus thriller trilógia első része

 

John Wayne Cleaver fiatal kora ellenére a családi vállalkozásban, a halottasházban segít, vagyis az ő helyzetében különösen érdekes munka. John nem fél a holttestektől, sőt kedveli őket, mivel azok nem nézik bolondnak az emberi érzések hiánya miatt.

John hobbija a sorozatgyilkosok lélektana és működése. Ezért különösen felvillanyozódik, amikor egy brutális sorozatgyilkos kezdi szedni áldozatait a kisvárosban. Kénytelen felülírni a maga számára alkotott szabályokat, amivel kordában tudja tartani a benne lakozó rémet, mert csak ő lehet képes megállítani a városban elszabadulni készülő démoni erőt.

Dan Wells hőse várhatóan a Dexter rajongók kedvencévé válhat. A fiatal és szociopata hősünk a maga érzelemmentességével próbál barátkozni, szerelmesnek lenni, mint minden tini, mert ezt várja el tőle a társadalom, és úgy általában átérezni azt, hogy apja elhagyta őt és a családját.

Humor és belsőségek egyszerre jellemzik a könyvet, amiben Wells nagyszerűen érzékelteti, milyen lehet érzelemmentes embernek felfogni a szeretet lényegét.

 

Molnár Gábor