Amanda Stevens: Örök kísértés

A Sírkertek Királynője trilógia első kötete, szellemekkel és szerelemmel.

 

Amanda Stevens igazi romantikus krimit írt, divatos, mert tele van szellemekkel, a történet ennek megfelelően izgalmas és profi, mert minden elemét élvezhetjük egy ilyen könyvnek, a főszereplő lány szeretnivaló, a titokzatos férfi meg sármos, erős és persze vonzódik Ameliához.

 

A főhősnő, Amelia Graynek nem szokványos a munkája, temetőrestaurátorként dolgozik, ráadásul nem elég a munkája, még a szellemeket is látja. Apukája, aki szintén temetőrestaurátor és szintén látja a szellemeket, hasznos, de nehezen betartható szabályokkal küldte útjára lányát a nagyvilágba.

„Soha ne vegyél tudomást a holtakról! Soha ne tévedj messzire a megszentelt földtől! Nagy ívben kerüld el azokat, akiket kísértenek! És soha, de soha ne kísértsd a sorsot”

Amelia szakmája egyik legjobbja, a munkájáról blogot ír, ennek köszönhetően népszerű is a sírok iránt lelkesedők körében. A könyv a sírok szimbolikáját is bemutatja, ezzel is hitelesebbé téve a történetet, el is hisszük, hogy Amelia Gray nem véletlenül érdemelte ki a Sírkertek Királynője nevet.

Egyik új feladata során különös esetbe bonyolódik, hulla bukkan fel az általa restaurált temetőben, egy sorozatgyilkos szedi áldozatait. Természetesen Amelia beleszeret John Devlin nyomozóba, aki a gyilkosságok után nyomoz. A lány apja minden intelme ellenére, vonzódik a férfihez, akit a felesége és a lánya szelleme kísér.

Izzik közöttük a levegő, amit a szellemek hűvös lehelete sem tud kioltani. Titkok és kísértetek, régi hiedelmek kísérik szereplőinket a trilógia első kötetében. A könyv fő hibája, hogy egy trilógia első kötete és valahogy le kellett zárni az első részt, amely nincs befejezve igazán. Rengeteg nyitva hagyott szál vár még lezárásra, titkok veszik körbe Ameliát, és a lánynak nincs egyszerű dolga kideríteni magáról az igazságot egy hagyományokkal teli városban, Charlestonban.

Szerencsére a Sírkertek Királynője nevet megkapó Amelia történetei még folytatódni fognak. Már az első rész is igen izgalmasra sikerült, akkor hova lehet még fokozni a feszültséget és a szerelmet a szellemekkel körbevett világban?

Molnár Gábor