Forralt bor

Forralt bor - hideg téli, hóeséses napokra és bármikorra, ha megkívánjuk

 

Hozzávalók:

Fehér - vagy vörösbor, annyi bögrével, amennyi adagot tervezek, + egy bögrével a párolgás miatt

Adagonként egy teáskanál cukor

Fűszerek: darabos fahéj és szegfűszeg

 

A cukrot teszem először a lábasba és karamellizálom. Addig hevítem, hogy színesedni kezdjen. Félrehúzva a tűzről hozzáöntöm a bort és addig keverem, hogy a cukor felolvadjon. Hozzáadom a fűszereket.

Nem szabad forrásig hevíteni - hiába forralt bor a neve -, ízéből és tartalmából is veszít, ha forrásig hevül.

Lehet készre kevert forraltbor-fűszert kapni, de jobban szeretem a saját adagolást és fűszerválogatást.

Neked hogy ízlik jobban?

A bögrékbe öntve citromkarikát is adok hozzá. Garantáltan felmelegít, jobb kedvre hangol, nátha és köhögés ellen is hatásos.

 

RM

 

Te hogy csinálod? Ha megosztanád a többi érdeklődővel a receptedet, élményedet, akkor küldd el levélben a [email protected] e-mail címre és hamarosan a Holdponton olvashatod a beszámolódat.