Kacsasült - egyszerű elkészíteni, élmény elfogyasztani
Alaprecept: Négy kacsacomb - lehet több is és kacsamell is
A bőrét át kell vizsgálni, ne maradjon benne toll. Két-három helyen bevágom a bőrt és besózom a húst. Tepsiben elrendezem, kevés olajat öntök rá és alufóliával lefedve a sütőbe helyezem. A sütő lehet előmelegített, vagy előmelegítés nélküli is .. Kb egy órát sütöm 180-200 fokon.
Utána a fóliát levéve 10-10 percig sütöm a szeletek mindkét oldalát, hogy szép színt kapjjanak.
Lehet változatosabban is fűszerezni, őrölt kömény és/vagy majoránna is illik a kacsához.
Te milyen fűszerezéssel próbáltad ki? Milyen körettel szeretitek?
A héjában főtt krumpli illik hozzá, mert a finom szaftot fel lehet hozzá használni. Almakompót is harmonizál az ízével, persze sokan szeretik hagyományosan szilvakompóttal is.
RM
Te hogy csinálod? Ha megosztanád a többi érdeklődővel a receptedet, élményedet, akkor küldd el levélben a holdpont@holdpont.hu e-mail címre és hamarosan a Holdponton olvashatod a beszámolódat.