Tunéziai különlegességek az Ízes életben

Az Ízes életben a legjelentősebb tunéziai séf vendégeskedik

 

 

Az Ízes élet háziasszonya, Mautner Zsófi ezúttal egy külföldi kollégát hívott főzni: Belaid Wafik, a legjelentősebb tunéziai séf vendégeskedik nála február 28-án, pénteken.

 

A tunéziai sztárszakácsnak hazájában szintén van egy kedvelt, napi főzőműsora, valamint ő a nemzeti futballválogatott séfje is.

- Két receptet hoztam a nézőknek, méghozzá olyan ételekét, melyek alapanyagát Magyarországon is könnyű beszerezni. Az egyik a brik, amely tulajdonképpen egy réteslap-szerű tésztába csomagolt, forró olajban kisütött, különbőző alapanyagokkal töltött étel. Ennek egy fűszeres-krumplis változatát mutatom meg. A másik fogás egy csípős paprikakrémmel, azaz harisszával bolondított csicseriborsós saláta lesz. Első ízben járok Magyarországon, és úgy vettem észre, hogy legtöbben a kuszkuszt ismerik a tunéziai konyhából. Ám van egy pörkölthöz hasonló ételünk is, mely órákon át fő, marhahús, zöldborsó és bab található benne – meséli Wafik séf.

- Sokan nyaralnak Tunéziában, mégsem igazán ismerjük az ottani ételeket. Éppen ezért gondoltam, hogy egy avatott szakértő segítségével kalandozzunk kicsit az arab konyha világában, hiszen a tunéziai ételek izgalmasak, igazi ízkavalkád jellemző rájuk – mondja Mautner Zsófi.