Új évaddal jön vasárnap a Cobra 11

Jön a 18. évada a népszerű sorozatnak

 

 

Felrobbanó autók, üldözés, látványos akciójelenetek, ez a Cobra 11, mely az RTL Klub egyik legnépszerűbb bűnügyi sorozata. A német autópálya-rendőrség két nyomozója, Semir és Ben – a vasárnap kezdődő 18. évadban - tovább üldözi a bűnözőket.

 

A Cobra 11, eredeti német címén “Alarm für Cobra 11” 1996 óta fut, népszerűsége töretlen szerte Európában. Sőt, nemrégiben egy mongol csatorna is megvásárolta a szériát. A sorozat legrégebbi szereplője Erdogan Atalay aki 17 éve alakítja Semir Gerkhan főfelügyelőt.

Az elmúlt másfél évtized alatt az akciók során több, mint 3100 gépjárművet törtek össze. A legdrágább “vendégszereplő” autó egy közel kilencmillió eurót érő Fulda Exelero Maybach volt, mely karcolások nélkül megúszta a forgatást.

Egy dupla epizód erejéig a sorozatba visszatér egy régi szereplő, André Fux, azaz Mark Keller, aki alatt már a való életben is gyulladt ki autó. A színész reggelit indult vásárolni egyik vasárnap Mustang Shelby GT 500-as autójával, amikor hirtelen lángok törtek fel a motortérből. Bár a tűzoltók hamar kiértek, az autó eleje teljesen kiégett. A járókelők, látva a jelenetet, néhány percig azt hitték, hogy egy Cobra 11 forgatásba csöppentek.

A színész a sorozatban - szerepe szerint - tragikusan elhunyt, ám hogy visszatérését hogyan oldották meg a készítők, az hamarosan a magyar nézők számára is kiderül.

Az évad végén Ben Jäger (Tom Beck) karakterét is lecserélik, Semir társa zenei karrierbe kezd.