John le Carré: Az üldözött (fülszöveg)

John Le Carré könyve a film megjelenésének örömére újra kiadásra kerül, természetesen új borítóval. Fülszöveg és borító.

 

Augusztus 28-ától vetítik a hazai mozik John le Carré Az üldözött című mesterművének a filmadaptációját. A filmet Anton Corbijn rendezte, és ebben láthatjuk utoljára főszerepben az idén váratlanul elhunyt Philip Seymour Hoffmant, aki mellett Willem Dafoe, Rachel McAdams és Robin Wright is feltűnik a vásznon. Az üldözött kritikai fogadtatása eddig rendkívül pozitív, Hoffman alakítása mellett a kritikusok a történetet emelik ki az egyik legnagyobb erősségeként.

Az Agave Könyvek 2009-ben már egyszer kiadta a könyvet, de mind egy szálig elfogytak a könyvek, most újra kiadják. A köny 2014. augusztus 19-től lesz kapható, a filmet meg augusztus 28-tól láthatjuk a mozikban

Egy éhségtől tántorgó orosz fiatalembert csempésznek be Hamburgba az éjszaka közepén. Rengeteg mennyiségű készpénz van nála. Megrögzött muszlim. Vagy nem? Azt mondja, Íszának hívják.

Annabel, az idealista, fiatal német polgárjogi ügyvéd úgy dönt, hogy megmenti a fiút a deportálástól. Ám ügyfele túlélése lassan sokkal fontosabb lesz neki, mint a saját karrierje és biztonsága. Íszá titokzatos múltja után nyomozva találkozik Tommy Brue-val, egy Hamburgban székelő angol magánbank tulajdonosával.

Annabel, Íszá és Tommy szokatlan szövetséget kötnek. Eközben a „terrorizmus elleni háború” örve alatt a rivális német, angol és amerikai kémek elkezdik bekeríteni az ártatlanokat.

 

Blörbök:

“Klasszikus.”
USA Today

“John le Carré legerősebb regénye... Rendkívüli.”
Alan Furst, The New York Times

“Elképesztő... félelmetesen ravasz történet.”
San Francisco Chronicle

“Gyönyörűen megírt, szövevényes, sodró lendületű regény.”
Los Angeles Times