A sztárséf újabb pénztárcabarát ötletei a TV Paprikán
„Örüljünk a maradékoknak és szeressük a mélyhűtőnket!” – ez lehetne az egyik mottója Jamie Oliver legújabb sorozatának, a hatalmas népszerűségnek örvendő Jamie takarékos kajái után ugyanis megérkezett a sorozat vadonatúj, második évada.
Az első szériához hasonlóan a brit sztárséf most is elhalmoz bennünket pénztárcabarát ötleteivel, hiszen vallja, hogy a legjobb ételnek sem kell drágának lennie!
Jamie tehát nem a minőségből vesz vissza, hanem olyan főzési, tárolási fortélyokat tanít, amelyekkel megkönnyíti konyhai mindennapjainkat.
Hogyan lehet a vasárnapi sült maradékát változatosan, új fogásként felhasználni, hogyan használhatjuk ki legokosabban a mélyhűtőnket, milyen egy ízletes paradicsomleves ha konzerv hozzávalóból készül, és milyen nassolnivalót adjunk gyermekünknek, természetesen egészséges maradékok felhasználásából?
Ilyen és további hasznos és spórolós tippek a vadonatúj Jamie takarékos kajái második évadában.
Íme egy, a felhasználóbarát Jamie-fortélyok közül: A világsztár séf annyira imádja a zöldfűszereket, hogy különösen ügyel arra, hogy konyhájában nehogy tönkremenjenek cserepes fűszernövényei. Amint a menta hervadni kezd, pár evőkanál cukorral ledarálja a leveleket. A zöld színű pépet aztán egy tálcán szétteríti, egy éjszakán át száradni hagyja. Másnap összetöri és zárható üvegbe teszi. Ez a mentás cukor így hónapokig eláll viszont ellenállhatatlan lesz tőle a gyümölcs, a joghurt, a tejbegríz.
Jamie takarékos kajái bemutató: november 9, 21:00, TV Paprika