Mary Jo Putney: A kém szerelme

Szerelem és gyilkosság, romantikus történet izgalmakkal fűszerezve.

 

Klasszikus szerelmi történet az alap: szerelem első látásra, majd bonyodalom, mely elválasztja a szerelmeseket, de a férfi hűséges kitartása és az egymás iránti vágyakozás végül mindent elrendez.

 

A 18. századi Angliában játszódik a történet, egy igazi lorddal van dolgunk, aki úriemberhez méltóan tiszteletben tartja ifjú felesége óhaját, hogy ne menjen a közelébe többet, a sors mégis újra összehozza őket, és szerelmük újra fellángol. A nő küzd érzéseivel, nem bírja elviselni, hogy férje megölt valakit a szeme láttára, még akkor sem, ha jó okkal tette, közben mégis szereti, nem tud ellenállni neki. A fiatalkori szenvedélyből kötött házasságban óhatatlanul előkerül a probléma, hogy nem ismerik eléggé egymást, és vajon hű tud-e maradni az esküjéhez a nő, ha lelkiismeretével összeegyeztethetetlen dolgot tud meg férjéről.

Mindenesetre megpróbálja, így tovább tud haladni a történet, mely romantikus pillanatokat és veszélyes helyzeteket is tartogat, s végül elvezet egy végső krízishez. A megoldás mégis borítékolható, egy érdekes csavarral teljes lehet a boldogság.

A hagyományos szerelmi történet: igazi szenvedélyes, úriember férfi és gyönyörű, okos nő felállás a vonzó 18. századi arisztokrácia világában.

 

Barna Éva