Preston – Child: Az elveszett sziget

Douglas Preston – Lincoln Child szerzőpáros újabb kalandregénye

 

Gideon Crew-nak nincs sok hátra az életéből, halálos betegséggel küzd, ennek ellenére a tudós az egyik legjobb műkincstolvaj a világon. A legújabb munkája során egy régi térképet talál, amely különleges kincshez vezet, ami megváltoztathatja az ő és az emberiség életét is.

 

Gideont nem egyedül küldi a titokzatos főnöke megtalálni a kincset, hanem egy szintén furcsa múlttal rendelkező nő lesz az útitársa, Amy senkit sem enged túl könnyen magához. A két főhős mozgatórugói eltérőek, de talán éppen ezért tudják nagyszerűen kiegészíteni egymást.

Az írópáros nagyszerűen keveri a görög eposzok történetét a mai kalandregényekkel, olyan világba juttatják a szereplőiket, amit sosem gondoltunk valósnak, vagy régen elveszettnek hittünk. Gideon és Amy olyan helyzetbe kerül, ahol minden emberismeretükre és harci tudományukra szükségük van, mert a kalózok mellett, indiánokkal és az elveszett sziget titkával is meg kell küzdeniük.

Preston és Child minden elemet felvonultat, ami az ilyen típusú könyvekre jellemző, aki már olvasott elveszett világokkal kapcsolatos történetet, talán nem fog annyira meglepődni az eseményeken és a körüljárt etikai kérdéseken, de mégis jót szórakozhatnak az olvasás közben, mert a szerzők értik minden csínját-bínját a műfajnak.

 

R.Molnár Gábor