Hugh Laurie az Éjszakai portásban

Hugh Laurie és Tom Hiddlestone főszereplésével lesz látható John Le Carré regénye alapján készült mini sorozat az AMC-n

 

Le Carré azonos című kémdrámájának mai értelmezése lesz a sorozat, hat, egyenként egyórás részből áll.

 

A fordulatos, modern bűnügyi történet mozgatója a szerelem, a veszteség és a bosszú lesz. A “The Night Manager” az egykori brit kommandós, Jonathan Pine (Hiddleston) történetét meséli el, aki nem tud szállodaportásként hátat fordítani az erőszak világának. Ismét felbukkan életében a világ legromlottabb embere, a nemzetközi fegyverkereskedő Richard Onslow Roper (Laurie). Hogy beférkőzzön a nagyhatalmú “bűnöző fenevad” belső köreibe, magának Pine-nak is bűnözővé kell válnia.

Az AMC Global szerezte meg a nemzetközi sugárzási jogokat John le Carré “The Night Manager” (“Éjszakai portás”) című regényének televíziós adaptációjára. A Golden Globe-díjas, többszörös Emmy-jelölt Hugh Laurie (“Doktor House”) és Tom Hiddleston (“Bosszúállók”, “Hadak útján”, “Éjfélkor Párizsban”) a hatrészes dráma főszereplői, amelyet ezekben a hetekben is forgatnak. A rendező Susanne Bier, aki az “Egy jobb világ”-ért elnyerte az Oscar-díjat. A sorozat az AMC, a BBC One és a The Ink Factory közös gyártása. A “The Night Manager”-t az AMC 2016-ban mutatja be.  

“Nagyszerű alapanyag, kiváló producerek a The Ink Factorynál, David Farr írói zsenialitása, az Oscar-díjas Suzanne Bier, és két hihetetlenül tehetséges színész – ez teszi nagyszerű egységgé a The Night Managert” – a nemzetközi sugárzási jogok bejelentésekor Bruce Tuchman AMC és Sundance Channel Global elnök ekképp méltatta a drámát. “Ezzel a sorozattal, a mögötte levő együttműködéssel azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy az AMC Global folyamatosan a legjobb televíziós produkciókat hozza el az AMC nézőinek a világ minden részébe. Az ilyen minőségű tartalmakkal vagyunk képesek a nemzetközi piacon nyomt hagyni.”

Hugh Laurie azt mondja, imádta olvasni a “The Night Manager”-t annak idején, amikor a regény megjelent. “20 éve várok arra, hogy végre képernyőre vigyék a történetet. Elképesztően várom a sorozatot, és büszkeséggel tölt el, hogy a legelső sorból követhetem majd a történetet. Minden apró részletet tökéletesen megalkottunk, kitaláltunk, már csak nem kellene semmit összekutyulnunk.”

Az “Éjszakai portás” című regényt 1993-ban adták ki. A történet mesteri elegye a kémtörténetnek és a szervezett bűnözésnek. A regényt 20 nyelvre fordították le, az eladási listák élén állt mind az Egyesült Királyságban, mind az USA-ban, ahol több mint egymillió példányt adtak el belőle.