Kézből ehető party falatok és Dános Tamás az új sajátkészítésű TV Paprika sorozatban
Az angol fingerfood elnevezést az evőeszköz nélkül, kézből ehető party falatokra használjuk. Mindannyian ismerünk néhány ilyen receptet, jól bevált például a dipek, mártogatósok készítése egy-egy baráti összejövetelre. De abból sem mindegy, milyen különlegességgel tudunk előrukkolni. Legyen például a sajtkrémből mediterrán ricottakrém, vagy egy padlizsánkrém helyett mondjuk padlizsánkaviár.
Dános Tamás profi hobbiséf – akit a TV Paprika nézői a Piknik című sorozatból már jól ismerhetik – ezúttal nem kiránduláshoz készít útravalót, hanem kifejezetten az otthonmaradós estéket veszi célba. Olyan, gyorsan elkészíthető falatokat mutat a nézőknek, amelyekkel garantáltan sikert aratunk barátaink körében, ha felugranak egy borozós-beszélgetős estére, vagy arra az esetre, ha egyszerűen csak finom harapnivalók kíséretében filmeznénk otthon.
“A karácsonyi asztalnál rengeteg időt töltünk ülve, napokig megyünk egyik családi étkezőtől a másikig. Számomra ilyenkor felüdülést jelent a két ünnep között, majd szilveszterkor csak fél kézzel, akár állva is fogyasztható kímélő falatkák elkészítése. És a barátaim is imádják!” – mondta Tamás, aki minden adásban 2 receptet mutat be, sósat és édeset egyaránt, amelyek mindegyike egyszerűen elkészíthető, de ugyanakkor látványos és különleges falat.
A falatnyi ételek elkészítésénél a gyorsaságon kívül a praktikusság is fontos szempont: a hobbiséf megmutatja, hogy maradékokból is készülhetnek ínycsiklandó vendégváró falatok, ilyen pédául a maradék rizottóból készült rizotto pogácsa articsókával és főtt sonkával díszítve, de kiderül, hogyan lehet a száraz bagett és a pillanatok alatt elkészíthető hagymalekvár is tökéletes vendégváró fogás.
Premier, TV Paprika
2015.12.21., Hétfő 10:00