Mary Alice Monroe: Nyári fuvallat

Itt az újabb Mary Alice Monroe regény, a trilógia második része. Újra elmerülhetünk a tengerparti nyaralóban életüket rendbehozni igyekvő testvérek kalandjaiban.

 

 

A regénysorozat első részében már megismerhettük a három féltestvért, akiknek az apai nagymamájuk úgy próbálja őket felnőttként újra összehozni, hogy meghívja őket tengerparti nyaralójába a nyárra.

 

Először nehezen állnak kötélnek, mindhármuknak van egy élete, amit nehéz hátrahagyniuk, de aztán rájönnek, hogy ez remek lehetőség, hogy elgondolkodjanak azon, merre is tartanak tulajdonképpen és egymás segítségével rendbe is hozzák a dolgaikat.

Dora a legidősebb, autista kisfiával épp a válása közepén van, Carson önálló és független, épp elvesztette az állását, Harper pedig a legkisebb, az anyai, családi elvárások hálójából igyekszik szabadulni.

 

A Nyári fuvallatban Dora áll a középpontban, a lestrapált anya, aki nem meri másra hagyni gyermekét és válása közben próbálja megtalálni, ki is ő valójában. Eddig mindig feláldozta önmagát férjéért és gyermekéért, de lassan rájön, hogy erős akarata van, mely bármely helyzetben talpra állítja. Ebben segítik őt testvérei is, akik mindent megtesznek érte, és nagyanyja, aki bölcsen figyeli őket, időnként besegítve tanácsaival.

 

Monroe az első kötetben megismert élvezetes stílusban követi az eseményeket, igazi, nőknek való történetet ír, melyben az érzelmeken, lelki változásokon van a hangsúly. A három testvér élete, sorsa minden nőhöz közel állhat, aki az elvárások ellenére próbálja megtalálni önmagát, saját útját és saját igényeit.