Flash - A Villám 2. évad, 1-23. rész tartalma

ˆhirdetés

Flash - A Villám 2. évad, 1-23. rész tartalma

 

Az alaptörténe

Kilenc hónappal ezelőtt a S.T.A.R. Laboratórium részecskegyorsítójában történt robbanás során villámcsapás érte Barry Allent. A baleset következtében a 25 éves fiú a világ leggyorsabb embere lett. Ám a robbanás során mások is szuperképességekre tettek szert: e metahumánok számos esetben okoztak fejfájást Central City lakóinak. Laborbéli barátaival – Caitlin Snow-val, Cisco Ramonnal és doktor Harrison Wells-szel – karöltve Barry harcolni kezd a metahumánok ellen. Küldetése nem várt fordulatot vesz, amikor szembe találja magát az Ellen-Flash-sel. Habár elfognia nem sikerül, a csapat legnagyobb döbbenetére kiderül, hogy az ellenfél ruhája mögött szeretett mentoruk, Wells doktor rejtőzik. A férfi neve valójában Eobard Thawne és a jövőből érkezett, hogy megölje Barryt.

 

2. évad

1. rész

Az évadnyitó epizódban Barry Allen úgy dönt, hogy egyedül védi meg a várost – mindaddig, amíg egy titokzatos metahumán rá nem támad Central Cityre.

2. rész

A laborba egy titokzatos férfi toppan be. Jay Garrick a Föld-2-ről érkezett, és azt állítja, hogy egy Zoom nevű démon el akarja pusztítani a Flasht. Jay elmondja, hogy az ő világában Zoom rengeteg emberrel végzett és ő azért érkezett, mert szeretné felkészíteni Barryt a Homokdémon nevű metahumánnal való összecsapásukra.

3. rész

Amikor Barry és a csapat tudomás szerez arról, hogy Snartot elrabolták, kénytelenek szövetségre lépni a férfi húgával, Lisával. Barrynek komoly kételyei vannak, ráadásul csakhamar kiderül, hogy Snart az apjával éppen egy rablás előkészítésén dolgoznak.

4. rész

Barry és a csapat egy olyan ember kutat, aki egyesülhet Dr. Steinnel. Amikor a csapat megismerkedik Jefferson „Jax” Jacksonnal, Caitlin kételyeket fogalmaz meg.

5. rész

Az átjárón keresztül Dr. Light érkezik a Föld-1-re. Barry megpróbálja elkapni, de az összecsapás közben a nő megvakítja a Flasht.

6. rész

A közelmúlt eseményei után Barry úgy dönt, ideje szembenézni Zoom-mal.

7. rész

Grodd visszatér Central Citybe és elrabolja Caitlint – a csapat versenyt fut az idővel, hogy megtalálja őt, mielőtt túl késő lenne. Patty azt gyanítja, hogy Barry titkol előle valamit.

8. rész

Egy titokzatos halhatatlan Kendrára vadászik, a nőt Barry és Cisco Star Citybe viszi és Oliver segítségét kéri. Ezalatt Caitlin és Harrison létrehoz egy sebességgyorsítót, ám a teszteléshez szükségük lenne Jayre, aki visszautasítja a felkérést.

9. rész

Mardon bosszút akar állni a Flashen, ehhez segítségül hívja Snartot is. Ezalatt Harry megállapodást fontolgat Zoommal, Joe és Iris Wallyval, Patty pedig apja gyilkosával találkozik.

10. rész

A Villám olyan metahumánnal csap össze, akinek az ereje meghaladja a képességeit. Közben Barry azon vívódik, hogy felfedje-e Patty előtt titkos énjét, Wally pedig nem kifejezetten örül új családjának.

11. rész

Cisco épp Harryvel dolgozik, amikor látomása lesz, amiben Eobard Thawne megöli McGee doktort. A csapat csakhamar rájön, hogy az Ellen-Flash visszatért... még egy olyan időből, amikor Barry édesanyja élt.

12. rész

Barry összeáll Wells-szel, hogy együtt kitalálják: miként lehet elhárítani a betöréseket. Ezalatt a Wally biztonságáért aggódó Iris olyan lépésre szánja magát, ami veszélybe sodorja az életét.

13. rész

Barry, Wells és Cisco a Föld-2-re utaznak, hogy megmentsék Wells lányát, Jesse-t.

14. rész

A Föld-2-n a csapat igyekszik megtalálni Zoom rejtekhelyét, ehhez pedig nem várt helyről kapnak segítséget.

15. rész

A Királycápa szökését követően Lyla és Diggle Central Cityben vadászik a metahumánra, aki közben a Villámot keresi.

16. rész

Új gonosztevő csap le Central Cityre, Barrynak minden sebességre szüksége van, hogy megállítsa.

17. rész

Ahhoz, hogy elegendő sebességet gyűjthessen Zoom legyőzéséhez, Barry egy évet visszautazik a múltba, hogy meggyőze Eobard Thawne-t: árulja el a sebesség titkát. Eobard azonban rájön, hogy Barry a jövőből érkezett...

18. rész

A csapat Zoom ellen indul, miután megtudják, hogyan fordíthatják ellene saját képességeit. Zoom azonban egérutat nyer és és túszt is ejt.

19. rész

Egy metahumán elrabolja Harryt, mert azt hiszi, hogy ő Harrison Wells, aki szuperképességekkel látta el, ami lassan megöli. Eközben Barry megpróbálja feldolgozni saját szuperképessége elvesztését.

20. rész

Zoom tovább szövi terveit Central City és a Föld-1 leigázására. Egyedül Caitlin iránti érzései kötik meg a kezét - ám a nő elárulja őt. Eközben Harry veszélyes tervvel áll elő, hogy Barry szuperképességeit újra életre keltse.

21. rész

A csapat megpróbálja visszahozni Barryt, ám elképzelhető, hogy a férfi nem is akar visszatérni. Eközben egy második robbanás életre kelt egy halott metahumánt, aki mindenáron Irist akarja megtalálni.

22. rész

Barry nem biztos abban, hogy a csapat képes felvenni a harcot Zoommal és metahumán hadseregével.

23. rész

Barry esküt tesz, hogy megállítja a Zoomot.