A királyi ház titkai 31-35. rész tartalma

A királyi ház titkai 31-35. rész tartalma

 

 

2016.09.26., Hétfő 13,05 - 31. rész

Dong-it a király a Déli Frakció tiltakozása ellenére a királyi külön lakosztállyal ajándékozza meg a palotában. A szemérmes Szuk-dzsong csak bizalmas emberei tanácsára meri megkörnyékezni a lányt, aki fél, hogy kiderül: apja a Penge Szövetség vezetője volt. A király két gyűrűt is ajándékoz a félénk lánynak, aki elmenekül a lakosztályából, és a keresésére indult Szuk-dzsong egy hegyi sziklánál találja meg könnyek között.

2016.09.27., Kedd 13,05 - 32. rész

Szuk-dzsong király bátortalanul közeledik Dong-ihez. Az ifjú szerelmesek segítségére siet az időjárás, a nagy felhőszakadás elől egy kunyhóban találnak menedéket kettesben. Dong-i megkapja új lakosztályát a palotában, ahol nem sokkal ezután súlyos járvány tör ki. Félő, hogy a koronaherceg is megbetegszik, akinek elismerését a kínai követek érkezése jelzi. Dong-it gyanúsítják, hogy szándékosan fertőzte meg a környezetét, és Büntető Törvényszéki vizsgálatot rendelnek el, amelynek keretében letartóztatják szolgálóit is. Dong-i elmegy Ok-dzsonghoz, hogy tisztázza magát, de a királyné megalázza.

2016.09.28., Szerda 13,05 - 33. rész

Miután Dong-i megígérte a királynénak, hogy három napon belül megtudja, mi áll a járvány hátterében, látszólag zsákutcába ér a nyomozás. Csak a véletlennek köszönhető, ha kiderül az igazság, de akkor sem biztos, hogy időben ahhoz, hogy a királyné megkegyelmezzen neki, és ne a Büntető Törvényszék kínzómesterei elé vesse. Eközben az a hír járja, hogy egy rendkívüli kínai követség indult el a főváros felé.

2016.09.29., Csütörtök 13,05 - 34. rész

A fővárosba megérkezik a kínai követség, hogy elhozza a hírt: a kínai császár elismeri a koronaherceget. Ez azt jelenti, hogy a Déli Frakció tagjai megingathatatlanul hatalmi pozíciókba kerülnek. Úgy tűnik, Dong-i és Sim Von-tek cselszövése mind hiábavaló volt. Eközben a Déli Frakció tagjai Jong Dálon és Hváng Dzsu-siken keresztül igyekszenek minél többet megtudni Dong-iről és a legvégső eszköztől se riadnak vissza. Dong-i félve rejtett titka veszélybe kerül.

2016.09.30., Péntek 13,05 - 35. rész

Szó Jong-gi testőrparancsnok rájön, hogy Dong-i Csve Hjon Vo lánya, akit már régóta keresett. Csalódottságát nem titkolja, és közli vele, hogy neki, és Csonszjónak felelniük kell a régi "bűnért". Beszélgetése Csonszjóval azonban ráébreszti, hogy helytelenül ítélt, ezért úgy dönt, hogy Dong-i helyett ő fedi fel az "igazságot" a király előtt. Kegyes hazugsága megnyugtatja a királyt. Ok-dzsongnak, akit szintén érdekel Dong-i kiléte, feltűnik, hogy a testőrparancsnok a régi aktákat vizsgálja, és rászabadítja az embereit. A Déli Frakció tagjai, hogy a bőrüket mentsék, lázasan keresik az eltűnt határvédelmi naplót, amit titokban át akarnak adni a kínai követeknek. Ok-dzsong végső kétségbeesésében hatalmas fogadást rendez a külföldi vendégek számára, amelyre mindenkit meghív a palotába. Ezalatt átkutathatják a házakat.