Diy: ékszerek makkból

Ha szeretsz saját magad készíteni ékszert, ráadásul az őszi hangulatot is fel akarod idézni, akkor ahhoz adunk két ötletet. Choker nyaklánc makkal és makkos karkötő készítése.

 

Choker nyaklánc

Ősszel újra trendi a choker nyaklánc. Az elkészítéséhez szükséges hozzávalók:

anyagmaradék, cérna, gomb, vastag tű, makk, pillanatragasztó, aranyfesték

 

A nyaklánc készítésének lépései

 

 

1. Először lyukaszd át a makkot egy vastag tűvel, majd fűzz át rajta egy vastag cérnát. Fesd arany színűre, vagy bármilyen tetszőleges színűre a makkot. Tipp: Ha le akar esni a teteje, akkor egy kis pillanatragasztóval megoldhatod a problémát

2. A szövetdarabot bármilyen anyagmaradékból, vagy régi ruhadarbokból kivághatod, de mindenképpen rugalmas legyen, hogy később ne szorítson. Próbáld fel, hogy jó méretű legyen! Utána varrj rá egy gombot az egyik végére, a másikra vágj egy gombjukat.

3. Már csak annyi a dolgot, hogy rávarrd, a makkot a nyaklánc többi részére és már kész is vagy.

 

 

A makkos karkötő elkészítése

A hozzávalók: 10-15 db makk, vastag tű, damil, aranyfesték

 

 

 

1. Szedd le a makkok „sapkáját”, mert arra nem lesz szükségünk, majd lyukaszd át az összeset hosszában. Ne add fel, kicsit kísérletezni kell, hogy sikerüljön átszúrni a tűvel!

 

2. Fess minden (második) makkot arany színűre és hagyd megszáradni.Fűzd át a damilt a makkokon! Tipp: először a tűnek a tompa végét, ahol a damil be át van bújtatva, fűzd át, hogy utána könnyebb legyen áthúzni.

 

A végeredmény: