A királyi ház titkai 46-50. rész tartalma

A királyi ház titkai 46-50. rész tartalma

 

 

2016.10.17., Hétfő 13,35 - 46. rész

Joning herceg kihagyja az iskolát, és inkább az álruhás Szuk-dzsong királlyal tölti a napot - anélkül, hogy tudná, ő az apja. Dong-i, miután felfedezte fia különleges tehetségét, igyekszik megfelelő körülményeket biztosítani: kiváló tanárt szerezni, ugyanakkor megvédeni őt a rivális politikai frakciók támadásaitól. A találkozás hatására Szuk-dzsong király nagy lépésre határozza el magát. Eközben In Hjon királyné megpróbálja igazolni gyanúját a koronahercegről. A párhuzamos események olyan folyamatokat indítanak be, amelyek mind, egy elkerülhetetlen végkifejlet felé mutatnak.

2016.10.18., Kedd 13,35 - 47. rész

Joning herceg beköltözik a palotába, és megismerkedik királyi apukájával. Régebben már álruhában találkoztak, a gyerek most meglepődik, hogy félrevezették. Mivel már iskolás korban van, tanulnia kell a Királyi Akadémián. Nagyon okos gyerek, mindent jól tud, ám Dong-i megígérteti vele, hogy a vizsgán tudatlanságot színlel. A terv egy darabig sikerül, de Joning nem akar szégyent vallani apja előtt, így felfedi, hogy még a többieknél is többet tud. Apja büszke rá, de Ok-dzsong bosszúszomjas. Az ő fia a koronaherceg, nemzőképtelen. Ha a titok kiderül, nem lehet uralkodó. In Hjon királyné szívbetegsége súlyosbodik. A királyné nem akar úgy meghalni, hogy előbb ne rendezze a trónöröklés sorát.

2016.10.19., Szerda 13,35 - 48. rész

Joning herceget kiemelkedő tehetségének köszönhetően, különleges, csak a koronahercegnek kijáró oktatásban akarják részesíteni. Ám Ok-dzsong és a Déli Frakció ellenzi ezt, mert féltik a koronaherceg pozícióját. Szuk-dzsong azonban nem változtatja meg döntését - büszke kisfiára, és a lelkiismerete is rossz, mivel 6 évig nem tett érte semmit. Elmegy Kim Gu-szon mesterhez, aki elvállalja, hogy tanítani fogja Joning herceget. Eközben a királyné egészségi állapota egyre romlik, de addig nem akar meghalni, míg nem biztosította Joning herceg trónutódlását. Dong-inek is elmondja, hogy készüljön fel a fia trónra kerülésére. Ehhez fel kell fedni a nagy titkot a koronaherceg nemzőképtelenségéről. Maga a fiú se tudja, mi a betegsége, amit kezelnek. A két gyerek összebarátkozik egymással a körülöttük dúló összecsapások dacára.

2016.10.20., Csütörtök 13,35 - 49. rész

In Hjon királyné lehetőséget akar adni Ok-dzsongnak, hogy maga hozza nyilvánosságra fia betegségét. A nála tett látogatás után azonban súlyosan megbetegszik. Dzsang Hi-dzse egy sámán segítségét veszi igénybe, hogy boszorkányos praktikákkal elveszejtsék. A királynén kívül csak a királyi dajka tud a trónörökös betegségéről, őt a királyné egy rejtekhelyen őrzi. Ezt a rejtekhelyet a királynén kívül csak egy udvarhölgy ismeri. Dzsang Hi-dzse emberei elrabolják, és kiszedik belőle a dajka hollétét. Valakik azonban megelőzik őket. A királyné állapota végzetesre fordul...

2016.10.21., Péntek 13,35 - 50. rész

In Hjon királyné meghal. A királyt gyászolni sem hagyják a miniszterek: követelik, hogy azonnal nevezze ki az utódját. Szuk-dzsong őrlődik, hogy Dzsangot vagy Dong-it tegye meg királynénak. A koronaherceg sok időt tölt együtt a kis Joning herceggel. A fiúk nagyon megkedvelik egymást, és testvéri viszony alakul ki közöttük. Ám ezt Dzsang nem nézi jó szemmel, mert meggyőződése, hogy Dong-i a fiát akarja felhasználni arra, hogy megingassa a koronaherceg pozícióját. Közben Dong-i megtudja, hogy Dzsang bátyja és anyja bérelte fel a sámánt, aki egy rontással a királyné halálát okozta. Ha ezt elmondja a királynak, biztos, hogy övé lesz a trón és Dzsangnak vége...