A legkiválóbb magyar sportolók gálája az M4 Sporton

ˆhirdetés

Idén 59. alkalommal választja meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége az év magyar sportolóit.

 

 

A díjakat az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán adják át, melyet a közmédia sportcsatornája élőben közvetít 19:00 órától a Nemzeti Színházból.

2016 a magyar sport kiemelkedő, sikerekben gazdag éve volt. A nagy sporteseményeket és a magyar győzelmeket az M4 Sport nézői élőben szurkolhatták végig a televíziók képernyői előtt. A gála remek alkalom arra, hogy mindenki jó szívvel emlékezhessen vissza a magyar labdarúgó válogatott Eb-menetelésére, Rió magyar hőseire, női és férfi kézilabdázóink nagy pillanataira, vagy éppen férfi kosarasaink Eb-kijutására. A 2016-os emlékek felidézése közben az M4 Sport nézői két jól ismert arccal is találkozhatnak a közvetítés során, hiszen az Év Sportolója Gála két házgazdája, Berkesi Judit és Kovács „Kokó" István M4 Sport műsorvezetői lesznek.

A legrangosabb magyar sportgálán most is lesz miért izgulni: az év csapata-díj jelöltjei közé került az Eb-résztvevő férfi labdarúgó válogatott, az olimpiai bajnok női kajak kettes, és a női kajak négyes is. Az év női sportolója címért pedig három olimpiai bajnok is harcba száll. Talán sosem volt még annyira erős a mezőny mint idén, hiszen Hosszú Katinka és Kozák Danuta mellett Szász Emese is ott van a jelöltek között.

A nagyszabású gálaest nyitányaként a Himnuszt Rost Andrea, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes énekli. Négy élő produkció színesíti az estet, közülük az operett blokkban Peller Anna, Dolhai Attila és a Budapesti Operettszínház táncosai egy speciális, erre az alkalomra készített Budapest-egyveleggel lépnek fel. A különleges produkciók mellett világsztárok is emelik a gála fényét: az egyik díszvendég és díjátadó a Real Madrid és a Chelsea egykori középpályása, a BL- és európai szuperkupa-győztes, vb-ezüstérmes francia Claude Makélélé lesz. Itt azonban még nincs vége a sornak, mert több meglepetéssel is készülnek a szervezők, ezért garantáltan érdemes lesz csütörtök este 19:00-tól az M4 Sportot választani.

Az év góljára még csütörtök estig lehet szavazni az m4sport.hu portálon. Gera Zoltán és Szalai Ádám Eb-gólja mellett Ádám Martin bajnoki bombagólja van versenyben a trófeáért.

Csütörtökön 19.00-tól a magyar sport ünnepe az M4 Sporton.