A Korona hercege 46-50. rész tartalma

A Korona hercege 46-50. rész tartalma

 

 

2017.01.09., Hétfő 13,40 - 46. rész

A bérgyilkos - akit Djong titkár bérelt fel - kihasználja, hogy a koronázás után lanyhul az őrök figyelme, és éjszaka rátámad Lee Sanra. De végül a király öli meg őt, a többi merénylővel pedig Dae-soo és társaik végeznek. A merénylet-kísérlet kudarca után minden érintett tudja, hogy menekülnie kell. Egyes miniszterek vidéken próbálnak elbújni, Hwa-wan hercegnő és a titkár Kínába szökne hajóval, de elfogják őket, és a többieket is pár napon belül letartóztattatja a király. Ezután rendkívüli szigorral torolja meg a felségárulást.

2017.01.10., Kedd 13,40 - 47. rész

Nagy az izgalom a birodalom fővárosában, mert elkezdődik a kivégzések sorozata. A festőknek is ki kell vonulni, hogy megörökítsék az eseményt. Közben az özvegy királyné öngyilkossági kísérlete is szárnyra kel, amit a rabok kiszabadítására akar az ellenség felhasználni. Lázítást szítanak a diákok körében, hogy kikényszerítsék Lee Santól ítéletének visszavonását. A király azonban hajthatatlan, végrehajtják a halálbüntetéseket, egyedül az özvegy királyné kerüli el sorsát.

2017.01.11., Szerda 13,40 - 48. rész

Guk-jong meggyőzi Lee Sant, hogy állítsanak fel egy új gárdát, melynek célja kizárólag a király védelme lesz. Nagyszabású hadgyakorlatot rendez, hogy a legjobb harcosokat választhassa ki e feladatra. Habár a király beleegyezik a gárda megalakításába, de elveti a Guk-jong által javasolt tisztek névsorát, mert titokban Dae-soot és társait szemelte ki erre a posztra. Közben befejeződik a könyvtár építése is, és kiderül, hogy Lee San az ágyasok fiait bízza meg az intézet vezetésével. Ez felháborítja a Noron frakció vezetőit, akik nem nézik jó szemmel, hogy elestek egy ilyen fontos pozíció birtoklásától.

2017.01.12., Csütörtök 13,40 - 49. rész

A Noron frakció emberei tiltakoznak az ellen, hogy a király 2000 új - és lehetőleg déli - hivatalnokot alkalmazzon, illetve, hogy egységes vizsgához kösse a pozíciók betöltésének jogát. Ezért minden nyílt és titkos módszert bevetnek, hogy ellehetetlenítsék a király - és a jelenlegi kormány - munkáját. A királyi család úgy dönt, hogy új hitvest választ a királynak. Lee San felesége és az anyakirályné nem teljesen ért egyet a választásban. Dae-soo végre feltárja érzelmeit Song-yeon előtt.

2017.01.13., Péntek 13,40 - 50. rész

Járvány van, de a sztrájkoló hivatalnokokat ez sem rendíti meg. A király rendkívüli ülést hív össze a járvány miatt, de az ellenzék nem jelenik meg, így a király megy el hozzájuk és vezetőjüknek bemutatja új rendeletét. A királyi ágyas kiválasztása szembeállítja egymással az anyakirálynét és a menyét.