A Korona hercege 51-55. rész tartalma

A Korona hercege 51-55. rész tartalma

 

 

2017.01.16., Hétfő 13,40 - 51. rész

Dal-ho felajánlja Song-yeonnak, hogy tartsanak kettős esküvőt: ő elveszi Mak-seont, Song-yeon pedig menjen feleségül Dae-soo-hoz. Dae-soo alaposan leteremti a bácsikáját és bocsánatot kér Song-yeontól. Lee San úgy dönt, visszafogadja az áruló Noronokat a kormányba; még maga Tae-woo is, korábbi ellenkezése ellenére, a király elé járul, aki fontos posztra nevezi ki őt és ezzel kivívja Guk-young nemtetszését. Hyo-eui felbosszantja Hye-gyongot azzal, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy Song-yeon legyen a király ágyasa, azonban Lee San anyja Guk-young húgát, Won-bint látná szívesen ezen a poszton. Li-cheon azt hiszi, a nagy királyi portré festését őrá bízzák, azonban Young-moon Song-yeo-t kéri fel a munkára. Hye-gyong megfenyegeti Song-yeont: soha nem lesz belőle királyi ágyas. A lány ezért azt mondja Lee Sannak és Hyo-eui-nek, hogy nem kér az ágyasi pozícióból és inkább festő marad a Művészeti Hivatalban; Lee Sant lesújtja a hír.

2017.01.17., Kedd 13,40 - 52. rész

Won-bin azt mondja az udvarhölgyeknek, hogy Lee San vele töltötte az éjszakát, azonban hamar kiderül, hogy a király Song-yeonnal volt a Művészeti Hivatalban. A Noron frakció néhány tagja és az ágyasok nemrég kinevezett fiai között komoly ellentét bontakozik ki: a nagyurak lenézik a náluk alacsonyabb rendűnek gondolt ágyas-sarjakat. Guk-young komoly összetűzésbe kerül Joo-sikkel, akiben veszélyes ellenségre talál, ráadásul Tae-woo is ellene uszítja a királyt. Hye-gyong megkéri Hyo-euit, legyen elnézéssel Won-bin iránt és segítsen neki, azonban a lány rögtön galibát okoz: elárulja, hogy Lee San nem vele volt közös éjszakájukon, így Hye-gyong is tudomást szerez arról, kivel is volt a király. Li-cheon addig könyörög Eum-damnak, amíg fel nem fogadja tanítványának. Guk-young nagyon megdöbben, mikor Lee San kitiltja őt az udvari gyűlésről, de később tisztázzák, hogy a király csak így akarta megvédeni legkedvesebb emberét a gyűlölködő Noronoktól. San megmutatja Guk-youngnak előterjesztését a rabszolgaság eltörlésére. A király döbbenten értesül róla, hogy több ágyas-sarjat megtámadtak, a főkönyvtáros házát pedig felgyújtották.

2017.01.18., Szerda 13,40 - 53. rész

Lee Sannak bűntudata van, hogy nem tudta megmenteni Cheon-ik életét. Guk-young megfogadja, hogy felkutatja azokat, akik megtámadták a könyvtárosokat és kideríti, ki bérelte fel őket. Seok-ju figyelmezteti Joo-siket: ha kiderül, hogy ő áll a támadás mögött, Tae-woo nem kegyelmez majd neki. Hye-gyeong keményen leteremti Hyo-euit, amiért szigorúan bánik Won-binnel. Hye-gyong egy paravánt rendelt a Művészeti Hivataltól Won-binnek, amit az ágyas kérésére Song-yeon fest meg, Cho-bi segítségével. A ravasz Eum-dam szinte teljesen kifosztja Li-cheont, aki buzgalmában bármit megtenne, csak hogy a neves festő a tanítványának fogadja. Dal-ho nagyon boldog, hogy Guk-young szép fizetéssel állást szerzett neki a palotában. Guk-young elraboltatja Joo-siket és bérencei alaposan elverik a Noron-hivatalnokot.

2017.01.19., Csütörtök 13,40 - 54. rész

Tae-woo meg van győződve róla, hogy Lee San meg akarja menteni Guk-youngot, aki szerinte a három gyilkosság gyanúsítottja. Won-bin egyre akaratosabb és dühében leönti Song-yeon elkészült festményét. Hamarosan kiderül, hogy a gyilkosságokat a Mestergyilkosok nevű, szökött szolgákból verbuvált banda követte el. Lee San elfogatja a banda tagjait és a főkolomposokat kivégezteti, azonban a többieknek kegyelmet ad, kivívva ezzel Tae-woo és a Noronok haragját. Guk-young egyezséget köt az özvegy királynéval: az asszony rendelkezésére bocsát egy olyan dokumentumot, amellyel egyszer s mindenkorra elűzheti az udvarból Tae-woo-t. Minden jel arra mutat, hogy Won-bin állapotos - a hír általános örömöt vált ki a királyi családban. Li-cheon és Ji-su töri magát, hogy Eum-dam tanítványává fogadja, azonban a festő Song-yeont választja helyettük. Lee San nagyon megdöbben, amikor az özvegy királyné - Guk-young közbenjárásával - kihallgatást kér tőle.

2017.01.20., Péntek 13,40 - 55. rész

Lee San meg akarja változtatni a szolgák helyzetét a királyságban, ami nagy ellenállást vált ki az udvarban. Mindenki nagy várakozással és örömmel tekint Won-binre, terhessége sokat jelentene a dinasztia szempontjából. A király többek javaslatára visszafogadja az özvegy királynét.