Újabb versenyzővel kevesebb a Konyhafőnökben

Nehéz döntést kellett meghoznia a Konyhafőnök zsűrijének!

 

A konyhakés(z)re menő küzdelem második napja is számos meglepetést tartogatott a zsűri és a versenyzők számára is, egy játékos pedig most is elköszönt a Konyhafőnök versenyétől.

 

Az új nap, új játékos érkezésével kezdődött. A jelenleg pincérként dolgozó Ákos, aki Jamie Oliver konyháján is képezte magát, azonnal felvette a ritmust. Az első feladatban a Gáspár Bea által készített vadas ízvilágát és a Rácz Jenő Michelin-csillagos séf által tálalt vadas extravaganciáját kellett ötvözniük a versenyzőknek a saját ételükben.

Ez a feladat Szovi számára jelentette a legnagyobb kudarcot, mivel az ő tányérját a zsűri egyszerűen csak pocséknak titulálta.

Zsófi előnyhöz jutott az itt nyújtott teljesítményével, és lehetőséget kapott a hátráltatásra is, amit a következő feladatban olyan jól használt fel, hogy a kiesés közelébe juttatta a hivatásos bűvész Andrást.

A versenyzőknek a második megmérettetésben a Séf útmutatása szerint kellett kifilézni a tőkehalat, majd a szeletekből egy előételt és egy főételt kellett tálalniuk. A filézés és az ételek elkészítése a hátránnyal küzdő Andrásnak, a kapkodó munkastílusáról híres Szovinak és a modell Líviának jelentette a legnagyobb kihívást.

A zsűri a végén pedig hosszas vita után úgy döntött, hogy Lívia az, akinek el kell búcsúzni a lehetőségtől, hogy megszerzi a Konyhafőnök címet és a 10 millió forintot.

 

A Konyhafőnök küzdelmei minden hétköznap este, 19:00 órakor folytatódnak az RTL Klubon.