Ők a Szuperdöntő Finalistái!

Eldőlt, ki az a két versenyző, amely bejutott a Szuperdöntő döntőjébe

 

Ma eldőlt, hogy ki az a két versenyző, aki a Szuperdöntő Fináléjában megküzdhet a Konyhafőnök címért és a 10 millió forintért. A feladatok még sosem voltak ennyire brutálisak, mint most.

 

Az első feladat szimultán főzés volt Rácz Jenő séffel, ami nem tűnt volna annyira megterhelőnek, ha a séf maga is a pultjában végezte volna az étel elkészítésének lépeséit. Ehelyett diktálta azokat, így a versenyzőknek esélye se volt lelesni a séf munkáját, csak memorizálhatták az egyes fázisokat, ami komoly nehézséget jelentett a meglehetősen feszített tempóban.

Annak ellenére, hogy a játékosok több hibát is vétettek az étel elkészítésének során, volt, aki majdnem tökéletes eredménnyel zárta a feladatot. Márk a forduló legjobbjaként előnyt ugyan nem, de a hátráltatás lehetőségét megkapta.

A második fordulóban Baranyai Péter cukrász séf desszert költeményét kellett reprodukálnia versenyzőknek.

Márk ekkor érvényesíthette hátráltatását és a desszert elkészítéséhez szükséges eszközt, egy szivacstömböt, elvehetett az egyik játékostól.

Márknak Eszterre esett a választása, aki ennek ellenére feltalálta magát és remekül megoldotta a feladatot.

A nap legjobbja Márk lett, így ő került elsőként a Konyhafőnök Szuperdöntőjébe. Ellenfele Eszter, akivel péntek este csapnak össze a Konyhafőnök címért és a 10 millió forintért.

Gábor és Tibor távozott a versenyből, bár Tibor nem üres kézzel, mivel megkapta A „Konyhafőnök legtöbbször visszatérő versenyzője” címet, amelynek trófeáját könnyek között vette át a zsűritől.

 

Pénteken 19:00 órától Konyhafőnök Szuperdöntő Eszterrel és Márkkal!