A csapatversenyek alatt robbantak a bombák!

Kedden már csak nyolcan kezdhették a Szuperdöntő második napját

 

Már csak 8 versenyző kezdhette meg a Szuperdöntő második napját, ahol a játékosoknak azzal a nehezítéssel is számolniuk kellett, hogy ugyan előnyt nem kapnak a feladatok után, de a hátráltatással meg kell küzdeniük.

 

Ma a csapatversenyeké volt a főszerep. A versenyzők az előző napi teljesítményük alapján alkottak párokat: Ottília és Márk kék kötényt kapott, Annamari és Tamás sárga színekben főzött, Gábor és Tibor a zöld, míg Ilona és Eszter a piros csapatot alkotta.

Az első feladat témája az ázsiai street food volt. Három különböző elkészítési módú töltött tésztát kellett a zsűri asztalára vinni. A csapatok most is a megszokott módon dolgozhattak. A főzés ideje alatt 10 percenként váltva egymást csak az egyikük tartózkodhatott a pultban, egészen az utolsó 5 percig, amikor már mindketten szorgoskodhattak a feladat elvégzésén.

A piros csapat -mivel tagjai az előző napi játékban maradottak közül a leggyengébbek voltak- hátráltatást kaptak, így nekik az utolsó 5 percben is külön kellett főzniük, aminek meg is lett az eredménye.

Ilona és Eszter képtelen volt úgy kommunikálni egymással, hogy az értékelhető eredményt nyújtson a tányéron, így komoly csalódást okoztak a zsűrinek, míg Gábor és Tibor kettőse a főzés alatti showt szolgáltatta. A forduló legjobbja a zöld csapat lett, míg a leggyengébben a sárga csapat teljesített, aki így hátránnyal kezdte a következő fordulót, amelyben egy technikás és dekoratív édesség, a croquambouche torony volt a megmérettetés tárgya.

A sárga csapatnak a 25-25 vaníliás és kakaós egymásra halmozott égetett tészta gömbön túl még tíz epres krémmel töltöttet is kellett gyártani.

Míg a zöld és a sárga csapatnak is meggyűlt a baja a tészta elkészítésével, addig a piros csapatban Ilona és Eszter ellensége a köztük lévő feszültség és dac volt, amit csak Zé, később pedig a két nő józan esze tudott mérsékelni, ami azt eredményezte, hogy ők mehettek fel elsőnek a galériára. Őket Gábor és Tibor, majd Ottília és Márk követte, míg Annamari és Tamás búcsút mondott a versenynek.

 

A Szuperdöntő holnapi, harmadik napján Magyarország első két Michelin-csillagos séfe, Mészáros Ádám ad feladatot a versenyzőknek.