20 érdekesség a 20 éve indult Szex és New Yorkról

Húsz évvel ezelőtt indult a korszakos Szex és New York, húsz érdekesség a sorozattal kapcsolatban

 

Húsz évvel ezelőtt, 1998. június 6-án indult a Szex és New York az amerikai HBO-n.

 

A New Yorkban játszódó, helyben forgatott sorozat, amely Candace Bushnell azonos című 1997-es könyvén alapult, négy nő életét követi, akik különböző természetük és folyamatosan változó szexuális életük ellenére mindvégig elválaszthatatlanok és lelki támaszt jelentenek egymás számára. A főszerepben: Sarah Jessica Parker (mint Carrie Bradshaw), Kim Cattrall (mint Samantha Jones), Kristin Davis (mint Charlotte York) és Cynthia Nixon (mint Miranda Hobbes).

A további szerepekben: Chris Noth (Mr. Big), David Eigenberg (Steve Brady), Evan Handler (Harry Goldenblath), Willie Garson (Stanford Blatch), Mario Cantone (Anthony Marentino), Jason Lewis (Smith Jerrod) és Kyle Maclachlan (Trey MacDougal).

A híres vendégsztárok közt megtalálható többek között Matthew McConaughey, Bradley Cooper, David Duchovny, Justin Theroux, Elizabeth Banks, Lucy Liu, Jon Bon Jovi és Alanis Morissette is.

 

A Szex és New York 1998 és 2004 közt futott, 8 Golden Globe-ot és 7 Emmy-díjat nyert. A sorozat 6 évadból, illetve 94 epizódból áll, és teljes egészében elérhető az HBO GO-n.

 

Az évforduló kapcsán az HBO összegyűjtött 20 érdekességet a sorozatról. *

1. A sorozatban látott (és elfogyasztott) összes koktél utánzat volt, egyik sem tartalmazott alkoholt.

2. Sarah Jessica Parker (SJP) szerződésben kötötte ki, hogy nem lehet meztelen jelenete a sorozatban. A négy főszereplő közül ő volt az egyetlen, aki ragaszkodott ehhez.

3. A Cynthia Nixon által játszott Miranda csak a sorozat miatt váltott vörös hajra, eredetileg ugyanis szőke.

4. SJP komolyan fontolóra vette, hogy ott hagyja a sorozatot a pilot leforgatása után, mert kényelmetlen volt számára néhány felmerült téma.

5. Amíg SJP alakította Carriet, átlagosan naponta 18 órát töltött magassarkúban.

6. SJP közel 70%-t megtartotta azoknak a ruháknak, amelyeket a sorozatban hordott.

7. Matthew McConaughey szerepét eredetileg Alec Baldwin alakította volna.

8. Az 5. évad SJP terhessége miatt csak 8 epizód hosszúságú.

9. Mr. Big felesége, Natasha (Bridget Moynahan) a sorozatban mindig fehér ruhában látható.

10. A házassági szerződést, amit Charlotte-nak alá kell írnia a sorozatban, valódi ügyvéd írta. Még a TV-s párok sem lehetnek eléggé körültekintők.

11. Annak ellenére, hogy 2004-ben véget ért a sorozat, mind a mai napig működik SATC tematikájú buszos városnézés. A túra annyira népszerű, hogy a hét minden napján működik. Az állomások között megtalálható a Magnólia pékség, a Bleeker Street és Carrie lakása is.

12. 2012-ben 9,65 millió dollárért adták el Carrie lakását.

13. Carrie hirhedt tütüje SJP ötlete volt és mind a mai napig a sorozat producere, Michael Patrick King irodájában található bekeretezve a falon.

14. Kim Cattral kétszer is visszautasította Samantha szerepét. Végül Darren Star barátjának unszolására adott egy esélyt a sorozatnak.

15. Carrie a 245 East 73rd Street, Samantha a 300 Gansevoort Street, Charlotte a 700 Park Avenue, míg Miranda 331 West 78th Street címen laknak. A valóságban azonban egyik cím sem létezik.

16. Aleksandr Petrovsky lakásán található műtárgyak és festmények valójában az őt játszó balett-táncos, Mikhail Baryshnikov magántulajdona.

17. Az első kutya, aki eredetileg Pete-t játszotta volna, valójában félt John Corbettől, így le kellett cserélni egy másik kutyára.

18. Egyik főszereplő sem hordta kétszer ugyanazt a ruhát a sorozatban. Ez alól egyedül Carrie bundája a kivétel, ami feltűnt az első évadban és a legutolsó részben is.

19. Carrie a sorozat alatt összesen 92 kérdést tett fel a rovatában.

20. A legutolsó epizód forgatása 4 nappal a tévés bemutató előtt fejeződött be.

 

* FORRÁS: Buzzfeed, Marie Claire, Mentalfloss, Factinate