Novemberben érkezik Frank Schatzing új regénye

ˆhirdetés

A pillangó zsarnoksága címmel érkezik a világsikerű RAJ írójának új könyve magyarul

 

 

Frank Schatzing számára a világsikert a RAJ című regénye hozta meg, november 30-án pedig érkezik a legújabb története A pillangó zsarnoksága, ami megint reflektál a jelen történéseire és várhatóan odaragasztja az olvasót a könyvhöz és reménykedhetünk, hogy valaki megoldja, hogy ne történjen világraszóló katasztrófa.

 

A fülszöveg:

Emlékszünk még Frank Schätzing RAJ című regényére? A német mester egyetlen képből bontja ki az egész világra kiterjedő ökokatasztrófa és a megvadult természettel szemben vívott emberi küzdelem történetét: egy halász nyomtalanul eltűnik Peru partjainál. Ez a zárt, pici jelenet sodorja bele az olvasót az ember ellen forduló természeti környezet ezer oldalas eposzába.

Eltelt tizenöt év, és Frank Schätzing most visszatért legsikeresebb regényszerkesztési módszeréhez. Agok, a dél-szudáni milicista hazája zavaros háborújában vezet gerillatámadást a mészárosként ismert John Olony állásai ellen, a regény nyitánya könyörtelen mikrorealizmussal mutatja meg az afrikai polgárháborúk iszonyatát és értelmetlenségét. Az olvasó az élő történelemben találja magát. Ám egyszer csak ismeretlen lények támadják meg és falják fel a gerillákat (magát Agokot is) a tejszerűen átlátszatlan trópusi párában. Mindenki meghal.

Így kezdődik Frank Schätzing legfrissebb technoeposza, az új RAJ, amelyben egy amerikai közúti baleseti helyszíneléstől és egy Szilícium-völgyi világcégnél tartott házkutatástól ezúttal is az emberiség végső szabadságharcáig jutunk el: a virtuális realitás és a párhuzamos valóságok mint manipulációs eszközök ellen vívott totális háborúig.

A pillangó zsarnoksága a XXI. század technológiai forradalmának katasztrofista forgatókönyvén vezeti végig az olvasót.

 

Fordította: Győri László és Fodor Zsuzsa

Kiadó: Athenaeum