A homok titkai 1-8. rész tartalma

A homok titkai 1-8. rész tartalma

 

 

2019.04.15., Hétfő 15:25

1. rész

Ruth eddig egy távoli nagybirtokon volt tanítónő és most készül csatlakozni családjához, szüleihez és ikertestvéréhez, Rachelhez. Útközben udvarlója, Alaor megkéri a kezét, de a lány nemet mond. Ebben a kisvárosban él a dúsgazdag Assunção család is, amely a kezében tartja a település gazdasági életének nagy részét. A család fekete báránya, Malu állandó harcban áll zsarnoknak tartott édesapjával, don Virgilióval.

2. rész

Rachel nem örül túlságosan ikertestvére, Ruth megjelenésének. Szülei azonban kitörő örömmel fogadják rég nem látott gyermeküket. Rachelt rossz természete miatt nem szeretik a kisvárosban. Floriano úr bemutatja Ruth-ot kikötőbeli kollégáinak, akik döbbenten tapasztalják a hasonlóságot a két leány között. Tonho, a falu bolondja képtelen felfogni, hogy Ruth nem azonos az általa utált Rachellel.

2019.04.16., Kedd 15:25

3. rész

Ruth izgatottan készül a randevúra új szerelmével, Marcosszal, akinek egyébként gyűrűs menyasszonya van. Testvére nincs elragadtatva a dologtól. Malu Assunção viselkedésével egyre több gondot okoz a szüleinek. Tonho végre megérti, hogy Rachelnek ikertestvére van, ugyanis a tengerparton együtt látja őket. Ruth és Marcos egyre jobban megszereti egymást.

4. rész

Rachel, Ruth-nak kiadva magát, váratlanul meglátogatja Marcost a jachtján és a fiatalember elviszi őt egy kis hajókázásra. Eközben Malu valamiféle akcióra készül apja ellen. Marcos és Rachel nagyon jól érzik magukat a jachton. Eközben Tonho és húga meglátogatják Floriano úr családját. Ruth nagyon szomorú, mert Marcos megígérte neki, hogy elviszi hajókázni, de nem tartotta be az ígéretét.

2019.04.17., Szerda 15:25

5. rész

Tonho elmondja Ruth-nak, látta a tengerparti szikla felé menni Marcost. Ruth odamegy a sziklához és döbbenten tapasztalja, hogy testvére csókolózik Marcosszal. Nála jobban csak Marcos lepődik meg, amikor kiderül, hogy nem Ruth-tal, hanem Rachellel van. A helyi újság szenzációként közli, hogy Malu meztelenül táncolt a diszkóban.

6. rész

Marcos úgy dönt, nem veszi feleségül menyasszonyát, Andreát. Malu szerint apjának meg kell bűnhődnie azokért a tetteiért, amelyeket ellene követett el. Ruth megkéri Rachelt, a jövőben tekintsen el kisded játékaitól. Marcos közli apjával is, hogy nem házasodik össze Andreával. Don Virgilio hevesen tiltakozik fia döntése ellen.

2019.04.18., Csütörtök 15:25

7. rész

Donato úr hajókázni viszi Tonhót és húgát, Glorinhát, majd felajánlja a fiúnak, menjen vele csónakázni. Kinn a tengeren - tudván, hogy Tonho nem tud úszni - szándékosan felborítja a csónakot és mindketten a vízbe zuhannak. A szerencsétlen fiú életét Ruth menti meg. Breno, a helyi polgármester váratlanul betiltja a fürdést a szennyezett partszakaszon.

8. rész

A lakosság egy része meg akarja buktatni a polgármestert, amiért lezáratta a tengerpartot. Attól tartanak ugyanis, hogy emiatt elmaradnak a turisták. Virgilio doktor arra kéri Rachelt, beszélje rá húgát, Ruth-ot, szakítsa meg a kapcsolatot Marcosszal, aki üzlettársa leányának a vőlegénye.