A homok titkai 17-24. rész tartalma

A homok titkai 17-24. rész tartalma

 

 

17. rész

Tonho a tengerparton rátámad Rachelre, megbosszulandó, hogy elszerette Ruth szerelmét. A lányt Donato úr szedi ki a "Holdkóros" kezei közül. Az esetet követően Tonho menekülni kényszerül. Donato úr pedig elmegy a rendőrségre, hogy lecsukassa az elkövetőt. A rendőrfőnök azonban bizonyítékokat kér tőle a gyilkossági kísérletről.

18. rész

Glorinha azt javasolja bátyjának, menjen el a rendőrségre és bizonyítsa be ártatlanságát. Don Virgilio megvette Arleth-től a birtokát. Malunak nagyon tetszik a birtok intézője, Alaor. A férfi pisztolyával szórakozásból lövöldöző lány véletlenül megsebesíti barátnőjét, Carolát. Marcos közli anyjával, hogy feleségül veszi Rachelt.

19. rész

Marcos édesanyja megismerkedik Rachel szüleivel. Don Virgilio felkeresi butikjában Toniát, hogy megbizonyosodjon róla, hogy valóban ő tájékoztatta-e Brenót a tengerparti táblák eltávolításáról. A lány nem tagadja a dolgot, és ezért látogatója megfenyegeti. Egy bárban Marcos észreveszi, amint menyasszonya, Rachel és Wanderley csókolóznak.

20. rész

Don Virgilio megjátssza, hogy barátjának tekinti Brenót, valójában azonban a pokolba kívánja sógorát. Joel szemrehányást tesz barátnőjének, Toniának, amiért a polgármester oldalára állt. Don Virgilio azonban csekket ad át Tonia édesapjának, hogy a pénzből vásároljon egy kis boltot. Cserébe azt kéri, hogy a bódéra tegyen ki egy, a polgármesterre hasonlító madárijesztőt.

21. rész

A Sampaio család kertjében összetalálkozik egymással Marcos volt és jelenlegi menyasszonya, Andrea és Rachel. Kiderül, hogy mindketten kelengyét és esküvői ruhát indulnak vásárolni. Don Virgilio felajánlja Marcos-nak, hogy az esküvőt követően, az ő költségén építtessen saját házat.

22. rész

Apja megfenyegeti Rachelt, hogy Marcos-nak beszámol Wanderley-jel fenntartott viszonyáról. Arleth elmondja Don Virgiliónak, hogy régebben Ruth volt a legjobb barátnője, nagyon jó embernek tartja őt. Egy veszekedés során Ruth közli testvérével, nem engedi, hogy tönkretegye Marcos életét, mindent elmond róla a fiúnak.

23. rész

Tonho azzal magyarázza hajnali látogatását a Floriano házban, hogy Ruth sósavat kért tőle a kád lefolyójának megtisztítására és azt vitte el neki. Ruth védelmébe veszi Tonhót, s így kimenti őt szorult helyzetéből. Malu ismét valami rosszaságon töri a fejét

24. rész

Claríta asszonyt, Don Virgilio nejét nagyon megviseli, hogy férjét egy bárban idegen nővel látta csókolózni. A házibulin Malu vérig sérti Alaort, a birtok intézőjét, mivel őt tartja a legszebb állatnak. Sampaio elárulja üzlettársának, Don Virgiliónak, hogy cukorbeteg és kéri, tartsa ezt titokban.