Jill Hennessy

Jill Hennessy, vagy talán "Dr. Jordan Cavanaugh" néven jobban ismert kanadai színésznő, a bostoni halottkémek című sorozat főszereplőjeként lett igazán ismert hazánkban.

 

Jill Hennessy sokoldalúságával tűnik ki színésztársai közül, hiszen a színészkedés mellett, fest, ír és nem mellesleg nagyon jó hanggal áldotta meg őt a sors. A Bostoni halottkémek című sorozatban hallhatjuk is a hangját, de érdemes ellátogatni ide. (A Save me című számot érdemes többször is meghallgatni)

 

 

1968-ban született Edmontonban, Albertában. Családjával (van egy lány-ikertestvére és egy hat évvel fiatalabb öccse) két évente új városba költöztek apja mukája miatt, így 18 évesen már kilenc különböző helyen lakott Kanadán belül.

18 évesen Toronto-ba költözött és zenélésből élt, de elkezdődött a színészi pályafutása is, majd 1991-ben már New York-ban próbált szerencsét, továbbra is zenélt és továbbra is több film és sorozat mellékszerepében bukkant fel.

1993-96-ig szerepelt a Law&Order (Esküdt ellenségek) című sorozatban. A három év alatt 63 részben láthatjuk őt. (Benjamin Brettel is játszott együtt)

 

De a magyarországi áttörést a Bostoni halottkémekkel érte el (Crossing Jordan, vagy Nyughatatlan Jordan címmel is megtalálhatjuk...) Olyan színészekkel játszik együtt, mint Miguel Ferrer, vagy Jerry O'Connel, hogy csak az ismertebbeket említsük.

 

A sorozatok mellett rengeteg filmben láthatnánk... de őt egyelőre a tévé szerepei miatt ismerjük...

2000 október elsején házasodott meg Paolo Mastropietro-val. A férje New Jersey-ben nyitott egy kocsmát, amit Hennessy Tavern-nek nevezett el. A kocsma érdekessége, hogy az ED című sorozatból ismert bowling pálya mellett helyezkedik el.

Jill-nek már két fia is született, 2003-ban Marco, 2007-ben pedig Gianni.

 

2008-tól visszatért első szerelméhez, a zenéléshez. A fenti linken meg is lehet hallgatni néhány számát. Persze a filmezést sem hagyta abba, de azt, hogy itthon milyen új sorozatban, vagy mozi filmben láthatjuk újra, azt nem tudni, addig is nézzük a Bostoni halottkémeket!