Jól indult a Joker

ˆhirdetés
Joker - Jelenet a filmből

Oscar-díj várományosnak tartják a Joaquin Phoenix féle Joker filmet, jól is nyitott

 

A Todd Phillips rendezésében készült JOKER-t megelőzte a híre: a Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlánt nyert filmet, és Joaquin Phoenix hipnotikus, őrült alakításával kapcsolatban már mindenki az Oscar-díjról beszél, nem csoda, hogy az egész világon izgatottan vártak az első nyilvános vetítéseket.

 

És a Joker jó néhány nézettségi rekorddal kezdte mozis pályafutását. Amerikában októberben még sosem néztek meg ennyien filmet: a premiert követő hétvégén 93,5 millió dollárért vettek rá mozijegyet – 4374 amerikai moziban.

A Gotham Cityben elszabaduló, festett arcú őrület a világ minden táján hatalmas sikert aratott. 73 országban mutatták be ezen a héten és abból további 140 millió dollár bevétel gyűlt össze – az Egyesült Királyságtól Oroszországig, Koreától Ausztráliáig jó néhány országban ez a Warner Bros. stúdió idei legnagyobb sikere.

A hazai nézők is izgatottan várták a Joker bemutatóját, és özönlöttek a mozikba: a hétvégén több mint 101 000 jegy kelt el a filmre, és az nálunk is hatalmas, ritka sikernek számít.

 

IC Press