A csendmadár filmen és könyvben

Susanna Jones: A csendmadár

Új szerkesztésben jelent meg A csendmadárból a film bemutatójának alkalmából. A filmnek Alicia Vikander a főszereplője.

 

November 15-én került fel a Netflixre Wash Westmoreland (Still Alice, Colette) filmje Susanna Jones többszörös díjnyertes regényéből, A csendmadárból. A főszerepben Alicia Vikandert láthatjuk.

 

Ennek alkalmából az Agave Könyvek új szerkesztésben adta ki a könyvet, ami érdekesség, de 2004-ben már egyszer kiadtak, ami így a kiadó egyik első kiadványa volt. A csendmadár nagy olvasói és kritikai sikert aratott.

Egy halott angol nő torzójára bukkannak a rendőrök a Tokiói-öbölben. A gyanúsított Lucy Fly, egy harminc körüli, szintén angol szakfordító. Egyvalaki tudna érdemi információval szolgálni a gyilkosságról: egy fotós, Tejdzsi, de ő nyomtalanul eltűnt. Így hát a rendőrök kénytelenek Lucy Flyból kiszedni, mi történt. De Lucy hallgat.

Egy szót sem szól. Hangosan legalábbis nem. Fejében viszont megdöbbentő részletességgel és őszinteséggel pörgeti végig azt a kísérteties utat, amelynek végén nem a törvénnyel, hanem saját magával kell elszámolnia.

Susanna Jones hátborzongató regénye nemcsak egy gyilkosság krónikája, hanem egy szerelemé is, amely az első perctől el volt átkozva.