A palota ékköve 47-51. rész tartalma

ˆhirdetés

A palota ékköve 47-51. rész tartalma

 

 

2019.11.18., Hétfő 16:25 - 47. rész

Choi elmegy Jang-Geum anyjának a sírjához és úgy tesz, mintha megbánta volna bűneit, de Jang-Geum azt kéri, hogy adja fel magát. Young-roh-ban nem bízik meg egyik fél sem, senkinek nincs hasznára, Choi úgy dönt, hogy megöleti. Egyre nagyobb a felfordulás a végrendelet ügyében, végre komolyan veszik a dolgot és megkezdik a kihallgatást. Choi tagadja a vádakat a kénes kacsa ügyben, azonban megjelenik a halottnak hitt királyi orvos, aki véget vethet a találgatásoknak.

2019.11.19., Kedd 16:25 - 48. rész

Végre fény derül a titokra és mindenki elnyeri méltó büntetését. A kénes kacsa ügyben kiderül az igazság, szinte mindenkit megfosztanak a rangjától és száműznek a palotából. Choi udvarhölgy elmenekül, azonban felkeresi Jang-Geum anyjának sírját és őszintén megbánja bűneit, azonban a visszafelé úton életét veszti. Jang-Geum-nek három kérése van a történtekkel kapcsolatban: Han udvarhölgy és az édesanyja kapják vissza rangjukat, ő pedig szeretne ideiglenesen a konyha első udvarhölgye lenni, hogy leírhassa az udvarhölgyek könyvébe az anyja történetét. Végre egy új élet kezdődhet Jang-Geum számára.

2019.11.20., Szerda 16:25 - 49. rész

Jang-Geum azt kéri jutalmul, hogy visszamehessen a közkórházba, ahol tud tanulni és segíteni az embereken egyaránt. Min Jeong-ho gyakran meglátogatja, ám ez az idill nem tart sokáig, mivel a királyné visszakéreti a palotába. A királyné visszaél a helyzettel, hogy Jang-Geum tartozik neki, ezért egy szönyű dologra kérni, amit Jang-Geum nem akar megtenni. A király félig-meddig tudomást szerez erről és arra kényszeríti Jang-Geum-öt, hogy avassa be. Jang-Geum nem bírja már a folytonos viszálykodást, ezért Min Jeong-ho-val azt tervezik, hogy elszöknek.

2019.11.21., Csütörtök 16:25 - 50. rész

Jang-Geum és Min Jeong-ho megszöknek, hogy együtt kezdhessenek új életet, távol a palotától. Sajnos nem jutnak messzire, a király emberei a nyomukra bukkannak és visszaviszik őket a palotába. Jang-Geum lesz a király személyi orvosa, ami közfelháborodást vált ki, hiszen nő nem lehet a király orvosa. Yeon-Saeng-nél megindul a szülés, komplikációk is fellépnek, de szerencsére Jang-Geum megmenti a barátnője és a kishercegnő életét is.

2019.11.22., Péntek 16:25 - 51. rész

Felfedezik a himlő betegséget a palotán belül és kívül is. Jang-Geum-öt a közkórházba küldik, ott próbál segíteni a megbetegedett gyerekeken. Sikerrel jár, egy kisfiút meggyógyít. Ez nagyon nagy dolognak számít, hiszen általában belehalnak az emberek. A herceg is ettől a betegségtől szenved, ezért visszahívják Jang-Geum-öt a palotába, hogy őt is gyógyítsa meg. A király olyannyira meg van elégedve Jang-Geum szolgálataival, hogy sokkal magasabb rangra emeli, mint amellyel jelenleg rendelkezik vagy amit elérhetne.

 

Elolvasok még egy cikket