Klímatudatos népmesék Boldizsár Ildikó szerkesztésében

Boldizsár Ildikó - Mesék a csodakertről

Mesék a csodakertről - klímatudatos népmesék

 

Boldizsár Ildikó és a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért csoporthoz, és vállalták, hogy összegyűjtik a világ népmesekincséből azokat a meséket, amelyek a teremtett világ iránti felelősségről, az ember ezzel kapcsolatos feladatairól szólnak, hogy segítsenek a szülőknek, pedagógusoknak és mindnyájunknak a tudatosításban.

 

Olyan meséket adnak közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon.

Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük - összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után.

Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle... De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség...

 

A Magvető Kiadó történetében a Mesék a csodakertről az első FSC® védjeggyel megjelentett könyv. Az 1993-ban alakult Forest Stewardship Council® (FSC® – Erdővédnökségi Tanács) egy olyan független erdőtanúsítási rendszer, amely biztosítja a természetvédelmi, szociális és gazdálkodási feltételek együttes teljesítését a tanúsított erdőterületen.