Cápák között: első adás, két befektetés

Tomán Szabina egy jól irányzott Cápaharapással vált rögtön befektetővé!

 

A Cápák között, Magyarország egyetlen üzleti showműsora, ahol az elismert befektetők – Tomán Szabina, Balogh Levente, Balogh Péter, Fehér Gyula és Moldován András – saját pénzüket fektetik be egy-egy arra érdemes vállalkozásba.

 

A második évadban új ragadozóként bemutatkozó Tomán Szabina rögtön az első adásban 23%-os tulajdont szerzett 10 millió forintért az egyik gasztro-jellegű vállalkozásban! Nem is akárhogy! Balogh Péter és Fehér Gyula ajánlata alá ígért és ez a taktika a Cápatársakat is alaposan meglepte. Ezzel az új Cápa „megérkezett” az üzleti showba! A Fű Juice Bár nevű vállalkozás - Gráf Jennifer vezetésével - egy valódi Cápával az oldalán terjeszkedhet tovább.

A Cápák közöttben 4 vállalkozó mutatkozott be. Asperján Eszter ötlete, egy tálcává alakítható pizzásdoboz nem nyerte el a befektetőt tetszését, a Cápák kiszálltak, ajánlatot sem téve a vállalkozónak, aki eredetileg 100 millió forintos befektetésért érkezett a műsorba!

Balogh Péter az első adásban 6 millió forintért gyarapította portfólióját, 33%-os tulajdonrészt szerezve Lukács Áron Égboltkép nevű vállalkozásában, akinek eredeti ajánlata ugyanekkora összegért 10% tulajdonrész volt. Az ötletes ajándéktárgyat gyártó fiatal üzletember pitch-e és életútja több Cápából szimpátiát váltott ki, de valódi befektetést csak Balogh Péter tett le az asztalra, melyet Lukács Áron elfogadott.

A fiatal divattervező, akit a Cápák mélyre ható, személyes kérdései érzelmileg összeroppantottak, befektetést nem, de jó tapasztalatokat szerzett az üzleti shownak köszönhetően. Derencseva Natali vállalkozása, a Nana’s Fashion 25 millió forintos ajánlattal érkezett, 10%-os üzletrészért. Végül pénzügyi befektetést nem kapott a Cápáktól, azonban Moldován András felajánlotta idejét, miszerint adott időközönként üzleti tanácsokat ad a fiatal vállalkozónak.