December elején jelenik meg Az éjféli égbolt

Az éjféli égbolt filmes borító
Az éjféli égbolt belső borító
Lily Brooks-Dalton

Az éjféli égbolt címmel jelenik meg Lily Brooks-Dalton könyve magyarul, amely az eredetinek szánt borító mellett filmes védőborítót is kap.

 

A tél egyik kiemelt kiadványa lesz Lily Brooks-Dalton: Az éjféli égbolt című könyve, amely Farkas Veronika fordításában, várhatóan december 1-én jelenik. Majd december 23-tól a Netflixen lesz látható a belőle készült film, amit George Clooney készített, ráadásul a főszereplője is a Golden Globe és Oscar-díjas színész lesz.

 

Az éjféli égbolt Lily Brooks-Dalton első regénye, 2016-os megjelenése óta tizenöt országban adták el a jogait.

 

A történetről:

Augustine-t, a zseniális, idős asztronómust csak a csillagok érdeklik. A tudós évek óta elszigetelt kutatóállomásokon él, és az eget tanulmányozza, hogy felderítse az univerzum létrejöttét. A mostani állomásán, egy sarkvidéki kutatóbázison viszont katasztrofális eseményről kapnak hírt, és evakuálják a dolgozókat, ám Augustine makacsul megtagadja a munkája félbehagyását. Nem sokkal a többiek távozása után felfedez egy rejtélyes gyermeket, Irist, és észreveszi, hogy a rádiófrekvenciák elnémultak. Magukra maradtak.

Ugyanebben az időben Sullivan éppen az Aether fedélzetén repül hazafelé a Jupitertől. Ő és a csapata többi tagja az első olyan űrhajósok, akik ilyen mélyen merészkedtek az űrbe, és Sully már megbékélt az áldozatokkal, amelyeket ez megkövetelt tőle: a lánya hátrahagyásával és a házassága felbomlásával. Az útjuk eddig sikeres volt, de amikor a Küldetésirányítás magyarázat nélkül elhallgat, Sullynak és társainak el kell gondolkozniuk azon, hogy hazatérnek-e valaha.

Miközben Augustine és Sully embertelen, de gyönyörű környezetben néznek szembe bizonytalan jövőjükkel, a történetük fokozatosan összefonódik, egy megrázó végkifejlet felé tartva. Lily Brooks-Dalton regénye a legfontosabb kérdéseket teszi fel kristálytiszta prózájával: mi éli túl a világvégét? Hogyan adjunk értelmet az életünknek?

 

A könyv puhatáblás, védőborítós megjelenéssel érkezik várhatóan 2020. december 1-én az Agave Könyvek gondozásában.

Terjedelem: 240 oldal.