Szíve helyén sötétség J.D. Barkertől

J.D. Barker - Szíve helyén sötétség borító
J.D. Barker

A negyedik majom-trilógia szerzőjének új könyve még ősszel megjelenik

 

J.D Barker a Szíve helyén sötétség című könyvében sci-fi és a horror elemekkel dolgozik. A könyv stílusa korai Stephen Kinget és Dean R. Koonz-ot idézi.

 

A történetről

Jack Thatch gyerekkorában találkozik először Stellával, a titokzatos, nyolcéves kislánnyal, akinek sötét haja és még sötétebb szeme van, és magányosan ül egy padon a temetőben a kedvenc könyvét szorongatva. A találkozásukból megszállottság lesz: Jacknek állandóan a lány körül forognak a gondolatai, és végül egy évvel később újra megpillantja, ugyanazon a padon a temetőben, ám Stella hamarosan ismét eltűnik.

Közben az egyik sikátorban egy férfi holttestére bukkannak. Az eset meglehetősen rejtélyes: a teste mindenhol borzalmasan megégett, viszont a ruhái épségben maradtak, ami képtelenségnek tűnik. Faustino Brier nyomozó tudja, hogy nem ez a férfi volt az első áldozat, aki így halt meg, és nem is ő lesz az utolsó. Brier azt is tudja, hogy pontosan egy év múlva kell majd keresniük a következő áldozatot, hacsak nem akadnak előbb az elkövető nyomára.

Egy kisfiú, akit mindenki csak „D” alanyként ismer, egy világtól elzárt, gondosan őrzött, sötét laboratórium mélyén várakozik, cseperedik és tanul. Senkivel nem beszélhet, és nem ér hozzá senki. Borzalmas erő lakozik benne, ezért azok, akik bezárták, sohasem fogják kiengedni.

A szereplőket elképzelhetetlen szálak kötik össze egymással.

 

A könyv hosszas szórakoztatást ígér a maga 720 oldalával.

A Szíve helyén sötétség Bosnyák Edit fordításában jelenik meg az Agave Könyvek kiadásában.

A várható megjelenés időpontja: 2020. november 24.