Éjjel-nappal Budapest 1955-1959. rész tartalma

ˆhirdetés

Éjjel-nappal Budapest 1955-1959. rész tartalma

 

 

2021.02.08., Hétfő 20:45 - 1955. rész

Roland reggel újra beszélni szeretne Borival, aki ezt már túlzott tolakodásnak éli meg, és kihívja a rendőröket. A rendőrség látva, hogy Bori túloz, felvilágosítják, hogy mivel nem történt semmi törvénybe ütköző, ők nem tesznek semmit, és kioktatják Borit, hogy egy ilyen dolog miatt ne hívogassa a rendőrséget. Roland frusztráltan a lakótársain tölti ki a dühét, de végül Joe leállítja.

Ma jár le az uzsora határideje, de Livinek nem sikerült összeszednie a pénzt. Végül eléri Szilárdnál, hogy estig kapjanak még haladékot, Livi reméli, hogy a fizetési előlegéből és az ételkiszállításért kapott borravalóból meglesz a pénz, de pár fiatal keresztülhúzza a számításait, amikor nem fizetik ki a számlájukat. Livi biztos benne, hogy emiatt Szilárd emiatt be fog keményíteni...

Tivadart reggel arcon vágja a felismerés, hogy Lilo rosszkedvének az oka, hogy évek óta nem volt férfi az életében, ezért a fejébe veszi, hogy összehozza valakivel. A tervéről beszámol Szofinak is, aki azonban kétkedve fogadja az ötletet. De Tivadar nem adja fel és kerít egy sármos pasit Lilónak.

2021.02.09., Kedd 20:45 - 1956. rész

A kétségbeesett Tekla próbálja jobb belátásra bírni Andrét, hogy vállalja az apaságot. André azonban továbbra sem hajlandó hazajönni és elfogadni Tekla érveit. Teklában Franci próbálja tartani a lelket és beszél a bátyjával, de a fiú hajthatatlan. Kétségbeesésében bead egy hazugságot az apjának, hogy hozzájusson a pénzhez egy apasági tesztre. Tekla azonban kénytelen belátni, hogy nem létezik olyan vizsgálat, ami változtatna André álláspontján.

Barbinak feltett szándéka, hogy figyel arra, hogy ne kerüljön Joe-val félreérthető helyzetbe, hogy ne bosszantsa fel még jobban Róbertet és Edinát. Ám reggel máris hibát követ el, amikor azzal sokkolja Edinát, hogy apró részleteket tud a szexuális életéről. Edina nagyon dühös lesz és lekever egyet Joe-nak. Ám miközben Barbi és Joe még mindig elbagatellizálják a problémát, a testvérek úgy érzik, hogy komoly veszélyben van a párkapcsolatuk.

Reggel Tivadar és Máté Lilo és Károly kettősét tárgyalják ki egymás között. Amikor azonban Máté később előáll a gyanújával, hogy Károly esetleg csak kihasználta volna a vagyonos Lilót, Tivadarra is átragad Máté kételye, és belelovalja magát a gondolatba. Tivadar súlyos szemrehányásokat tesz Károlynak, és csak akkor veszi észre, hogy túllőtt a célon, amikor Szofi felhívja erre a figyelmét.

2021.02.10., Szerda 20:45 - 1957. rész

Bori reggel fájdalmasan ébred rá, hogy hiába csalódott Rolandban, akkor is hiányzik neki. Roland később ajándékoz egy gyűrűt Borinak, ami miatt Bori elérzékenyül. Bori nem sokkal később a T.É.R– ben azt hiszi, hogy Roland lefeküdt az új pultos lánnyal, és csak magát szidja, hogy lehetett ekkora idióta. Bori egyszerűen ki akarja szexelni magából a fájdalmát..

Máté már reggel szembesül azzal, hogy Tekla tartósan be akar költözni a lakásába. Máté számára világossá válik, hogy cselekednie kell. Miután ráveszi Tivadart, hogy üldözzék el Teklát, Andrénál is próbálkozik, és rá akarja tolni a felelősséget, de Andréről lepereg a dolog. Máté kétségbeesésében kölcsön kér Joe-tól, mert pénzt akar ajánlani Teklának, hogy költözzön el.

Karolának reggel egyszerre két váratlan vendége is érkezik a házba. Az egyik Ervin, aki egy farsangi buliba szeretné elhívni a lányt, a másik Bálint, aki most, hogy Karola újra itthon van, szeretné onnan folytatni a dolgokat, ahol abbahagyták. Ervin, hirtelen nem tud mit kezdeni a konkurenciával és átengedve Karolát Bálintnak, csalódottan lelép. Karola és Bálint randija elég uncsin telik, amikor Bálint bedobja, hogy szívesen elmegy Karolával az Ervin-féle farsangi bulira, ha Karolának ahhoz lenne kedve. Karola repes a boldogságtól és felvillanyozódva egyből leadja a drótot Ervinnek.

2021.02.11., Csütörtök 20:45 - 1958. rész

Botond egyre jobban vonzódik a lányhoz, és tudni szeretné, tulajdonképpen mi van köztük. Bori azonban kategorikusan kijelenti, hogy ő csupán stresszlevezetésnek tekinti a szexet Botonddal. Botondnak ez rosszul esik, de mégis belemegy, hogy Bori újból arra használja őt, hogy provokálja Rolandot. Abban bízik, hogy hátha majd Bori nem csak szexet akar tőle.

Máté egyre kevésbé képes elviselni, hogy akarata ellenére Tekla ismét befészkelte magát a lakásba. Még akkor is azt hiszi, hogy Tekla csak szimulál, amikor a lány terhességénél komplikációk lépnek fel, és Tekla nagy fájdalmat érez. Máté végül kelletlenül mégis rászánja magát arra, hogy orvoshoz vigye Teklát, ahol kiderül, hogy a lány egyáltalán nem szimulál: A sok stressz miatt ugyanis kinyílt Tekla méhszája!

Karesz teljesen odavan a legújabb háziállatáért, Csülökért, a malacért. Mikor azonban Bella felháborodik azon, hogy a malac óriási felfordulást okoz a hajón, Karesz kénytelen magával vinni Csülköt a munkába. Ott viszont Franci akad ki, hiszen a malac egészségügyi kockázatot jelent, így Karesz végül kiköti a malacot a büfékocsi előtt. Később a büfénél vita alakul ki Karesz és a hajléktalan srácok között, mire azok elkötik a malacot. Karesz egyből riadóztatja Francit és Milánt, és indul a mentőakció. A helyszínre érve Karesz attól tart, hogy elkéstek, mivel azt látja, hogy a szakadt kölykök éppen élvezettel tömik magukba a sült húst...

2021.02.12., Péntek 20:45 - 1959. rész

Máté kezdi elveszíteni a türelmét Teklával, aki befészkelte magát a lakásába, és kiszolgáltatja magát. Amikor rájön, hogy Tekla csak megjátssza, hogy nincs jól, összevesznek, és Máté sértegeti, hogy Tekla megismerése a legrosszabb, ami történt vele az életben. Tekla próbálja nem mutatni, de titokban nagyon bántják Máté szavai.

Mesit reggel elkapja a főorvos, amikor titokban megint megdézsmálja a kórházi gyógyszeres szekrényt. Kirúgással fenyegetik, és nem tudja, mitévő legyen. Kínjában kiönti szívét Borinak, akivel még mindig össze vannak veszve, de az nem sok megértést tanúsít iránta. De azért azt tanácsolja neki, hogy Bencével szemben legyen óvatos arra vonatkozóan, hogy gyógyszerekkel kísérletezget, mert a fiú elég szigorú a drogokkal kapcsolatban a saját múltja miatt. Mesi tipródik, hogy elmondja-e az igazat Bencének…

Franci reggel le van nyűgözve, hogy milyen magabiztosan mozog Karesz az exe, Mesi társaságában. Ő is szeretne ilyen lenni Bencével. Karesz szeretné átsegíteni ezen a szakaszon, és a fejébe veszi, hogy egy trükk segítségével szerez pasit neki. Mondja azt Milán menő sportkocsijáról, hogy az övé! A menő verdák nem csak a nőket, de a pasikat is mágnesként vonzzák. Franci szerint ez abszurd, és nem akarja elhinni, hogy a jóképű pasi, András csak Milán menő kocsi miatt mozdulna rá. De hamarosan már randija is van a fiúval. Mivel Milán nem akarja felügyelet nélkül odaadni Francinak az autót, elkíséri a randira.