Értelem és érzelem a Dunán

ˆhirdetés
Értelem és érzelem, Duna TV

A Jane Austen regényéből készült háromrészes tévésorozat a Duna TV-n lesz látható

 

A Duna Televízió lesz látható Értelem és érzelem című háromrészes tévéfilmsorozat. A közmédia csatornája szerda esténként az 1800-as évek Angliájába varázsolja a nézőket. A Jane Austen regényből készült adaptáció első része május 5-én 20.40-től látható.

 

A 2008-as angol romantikus dráma Jane Austen azonos című 1811-ben kiadott nagysikerű novellájának adaptációja. A Duna Televízió nézői három szerda estén át követhetik nyomon a Dashwood nővérek sorsának alakulását 20.40-től. Édesapjuk hirtelen elvesztése következtében a gazdag angol földesúri család tagjainak meg kell küzdenie a nélkülözéssel.

Az özvegyasszonynak és három lányának, Elinornak, Marianne-nak és Margaret-nek egy távoli rokon házába kell költözniük, ahol minden erejüket összeszedve próbálnak új életet kezdeni. Elinor és Marianne anyagi biztonságukat házasság útján igyekeznek bebiztosítani. A testvérpár merőben más személyiséggel tart célja felé.

A címbéli értelem megtestesítője Elinor, aki a döntéseit minden esetben alaposan végiggondolja, megfontoltság, józanság jellemzi. Húgát az érzelmei irányítják, hajlamos végletekben megélni az érzéseit és szenvedélyes túlzásokba bocsátkozni. Mindketten boldog frigyre vágynak és az igaz szerelmet keresik – de vajon sikerül megtalálniuk?

 

Jane Austen hősnőinek története reményről, csalódásról, ármányról, és természetesen szerelemről és boldogságról mesél, miközben festői tájakon zajlik a férjvadászat. A gazdagon kidolgozott és jól formált karakterek, a fordulatos párbeszédek és a lebilincselő cselekményszövés garantáltan kellemes kikapcsolódást ígér a nézőknek.