Koronás sas 2. évad, 197-201. rész tartalma

Koronás sas 2. évad, 197-201. rész tartalma

 

 

2021.07.12., Hétfő 16:55 - 2. évad, 197. rész

Katarzynának szemet szúr Cudka különös terhessége. A király követet küld a békét megszegő tatárokhoz. A küldetést Spytek önként vállalja és Jasieknek nem sikerül megakadályoznia apja esztelen tervét. A lovag félti öreg atyját. Nagy-Lengyelországban a lovagok szövetkeznek a sztaroszta ellen, aki a király nevében elveszi a földjeiket. Az összeesküvés élén az ifjabb Borkowicei áll. Helena egy éjszaka elindul, hogy figyelmeztesse lázadásra készülő testvérét, apja rossz szemmel nézi a király elleni lázadását. Az erdő sűrűjében Helenától elszökik a lova, az állapotos asszony ott marad egyedül.

2021.07.13., Kedd 16:55 - 2. évad, 198. rész

Az udvarban pletykák röppennek fel Cudka gyermekének származásával kapcsolatban. Katarzyna a fő hírforrás, ennek köszönhetően még Adelhaid is megtudja, hogy Cudka gyermekének Kázmér király az apja. Spytek készülődik a tatár követségre, Jurát bízza meg, hogy tartsa vissza Jasieket, és ha nem térne vissza, adjon át neki egy levelet. Guncel felesége kutatására indul, de csak véres ruhafoszlányokat talál az asszony helyett. A három férfi, Helena apja, bátyja és Guncel bánata leírhatatlan.

2021.07.14., Szerda 16:55 - 2. évad, 199. rész

Spytek a kán fiával próbál egyezkedni a béke ügyében, de a fiatal tatár embereivel lefogatja a követeket, Spyteket megcsonkítja. Helena halálhíre eljut a Wawelba is, ahol sokakat letaglóz a hír. Jan Jura feleségül kéri Juttát egy ünnepségen és a királynő udvarhölgye igent mond. Katarzyna munkához lát, hogy kiderítse ki is lehet Cudka gyermekének apja.

2021.07.15., Csütörtök 16:55 - 2. évad, 200. rész

Dobieslaw visszatér a Wawelba, hogy közvetítse a kán követeléseit. Jura kieszel valamit, hogy a tatárokhoz készülő Jasieket megakadályozza öngyilkos küldetésébe, tervét a király is támogatja. Guncel Helena keresését a Lovagrend területén kezdi, de Biskupicei Jakub meggyőzi róla, hogy nincs közük az asszony halálához. A lovag távozik, nem tudva, hogy milyen közel volt szeretett asszonyához....

2021.07.16., Péntek 16:55 - 2. évad, 201. rész

Jasiek Jura kíséretében elindul a tatárokhoz, hogy visszahozza az apját. Útközben rablók támadják meg őket, de a két bátor lovag szétkergeti a latrokat. Blażej áskálódik a király ellen, apja hiába próbálja észre téríteni. Bodzęta misét celebrál Spytek visszajövetele intenciójával, de eközben is a királyt ostorozza. Helena képtelen felfogni, hogy az apród, a féltestvére miért tartja már hónapok óta fogva. Guncel úgy érzi, felesége még él, és nem hagy fel a kereséssel.