Hozományvadászok 1-6. rész tartalma

Hozományvadászok 1-6. rész tartalma

 

2021.06.19., Szombat 19:45 - 1. rész

A "hozományvadászok" elnevezés ezúttal egyaránt utal a rangra és hírnévre vágyó újgazdag amerikai hölgyekre, akik az 1870-es években kalandot remélve átrándulnak Angliába és azokra a ranggal, hírnévvel rendelkező angol arisztokratákra vetik ki a hálójukat, akiket elvarázsol az "újvilági" dámák üde frissessége és persze nagy családi vagyonnal rendelkeznek. Az Edith Wharton regényéből készült sorozat egy testvérpár, Virginia és Annabel St.George, valamint két barátnőjük, Lizzie és Conchita óvilágbeli sorsát kíséri nyomon. Az újgazdag St.George család lányait - szüleik igyekezete ellenére - nem fogadja be az előkelő amerikai társaság. Amikor barátnőjük, Conchita egy angol nemes, Lord Richard felesége lesz a St.George lányok nevelőnőjének sugalmazására a család elhatározza, hogy a báli szezont Angliában töltik. Abban reménykednek, hogy ottani társadalmi sikereik szárnyán több eséllyel indulhatnak majd a hazai pályán.

2021.06.20., Vasárnap 19:45 - 2. rész

A St. George lányok angliai látogatásuk során alapos kiképzést kapnak arról, miként viselkedjenek az arisztokrácia világában. Virginia vonzódik Lord Seadownhoz, Lord Brightlingsea idősebbik fiához, de riválisa is akad, Lizzy Elmsworth személyében. Lord Seadown társaságában ellátogatnak a szomszédos Thwaite birtokra. Nan itt találkozik Guy Thwaite-tel és a két fiatal között kölcsönös vonzalom támad, azonban a férfi hosszabb dél-amerikai útra készül. Anabel pedig véletlenül megismerkedik Julius Folyat herceggel.

2021.06.26., Szombat 19:45 - 3. rész

Lord Seadown megkéri Virginia kezét. A lord szeretője, Indina összeomlik a hír hallatára. Guy úgy dönt a Trevenick herceg által felajánlott képviselői poszt helyett inkább az elherdált családi vagyon visszaszerzésére tesz kísérletet Dél-Amerikában, Nan nagy bánatára. Virginia fiúgyermeknek ad életet, ám férjével való kapcsolata már akkor megromlik, miután az esküvőn megtudja, hogy mindenük elveszett a tőzsdén. Julius herceg feleségül kéri Annabelt, akire nagy nehézségek várnak, hisz felelős lesz a birtok háztartásának vezetéséért és pénzügyek kezeléséért. Hamarosan ő is teherbe esik. Connie és Richard kapcsolata egyre jobban kihűlni látszik, a lány szeretőt tart, ám férje váratlan bejelentése felkavarja.

2021.06.27., Vasárnap 19:45 - 4. rész

Annabel ismerkedik a hercegnői szerep megannyi, bonyolult teendőjével és a főúri házasság számára furcsa hagyományaival. Időközben St.George ezredes tönkremegy, és ez befolyásolja a lányok helyzetét is új családjukban. Miközben a Brightlingsea birtok is kénytelen komoly anyagi megszorításokat bevezetni, Lizzy férje, Hector Robinson bezzeg látványos anyagi sikereket könyvelhet el. Egy veszekedést követően Nan elveszíti kisbabáját. Conchita házasságon kívül esik teherbe szerelmétől, Miles-tól, és Annabeltől kér segítséget. Nan pedig bevallja neki, hogy a azt kívánja, bárcsak ne ment volna férjhez. Guy Thwaite sikeresen és gazdagon tér vissza Angliába.

2021.07.03., Szombat 19:45 - 5. rész

Míg Robinson csillaga egyre feljebb ível, ráadásul Lizzyvel és ikreivel boldog családban él, Lord Brightlingsea úgy érzi, a hagyományokhoz való ragaszkodás az arisztokrácia végét jelenti.Julius érzelmi zsarolásra használja fel a tényt, hogy Annabel pénzt kér tőle kölcsön Virginia segítésére. A férfi erőszakossága miatt a csalódott Nan Londonba menekül és Guynál keres és talál vigasztalást. Csakhogy Julius választás elé állítja feleségét. Sir Twaithe és Laura egymásra találnak, miközben Virginia is merész lépésre szánja el magát és végleg leszámol Seadown szeretőjével, Idinával.

2021.07.04., Vasárnap 19:45 - 6. rész

Nan szakít Guy-jal, visszatér férje otthonába, ahol Juliusszal fegyverszünetet kötnek. Dowager hercegné azt tanácsolja fiának, várjon hat hónapot, hogy megbizonyosodjon arról, Nan nem viselős-e a másik férfitól. Julius és Guy megvitatják a Lordok Házának megszüntetését, de a féltékenység egyértelműen része a köztük lévő vitának. Seadown értesül Idina haláláról, ezért újra közeledik Virginiához. Nan egyik éjjel meglátogatja férje hálószobáját, ahol megdöbbentő kép fogadja, ezért végleg elmenekül a hercegi házasságából. A falu ünnepségén Laura segítségével Guy és Nan végső merész döntést hoznak a jövőjükről. Lord Brightlingsea halála után a végső búcsún Anebelt nem látják szívesen, csak Conchita vállalja fel barátnőjét. Guy apja áldását kéri, hogy szerelmével új életet kezdjen.