Koronás sas 2. évad, 182-186. rész tartalma

Koronás sas 2. évad, 182-186. rész tartalma

 

 

2021.06.21., Hétfő 16:55 - 2. évad, 182. rész

Kázmér és Lajos király a rutén hadműveleteket tervezik a litvánok ellen. Karl látása visszatér. Az egész udvart baljós sejtelmek hatják át a hadjárattal kapcsolatban. Pelka megtudja az igazat felesége és a király románcáról. Bár a király bocsánatot kér a hűséges lovagjától, Pelka mint férj és barát nem bocsájt meg a csábítónak. Kázmér követségbe küldi Niemerzát és Pelkát Algirdas, litván fejedelemhez.

2021.06.22., Kedd 16:55 - 2. évad, 183. rész

Małgorzatát a lelkiismerete nem hagyja nyugodni, ráadásul Pelka miatt is aggódik. Megtudja, hogy Cudkával is megesett, hogy letért a helyes útról. Niemierza és Pelka rossz táborba téved, és Kiestutis kegyetlen bosszút áll Kázmér helyett, a követein. Kacper műhelye kigyullad, Egle pedig szörnyű vérontást lát a jövőben. Arra kéri lányát, keresztelkedjen meg, hogy a lengyelek között ne legyen bántódása.

2021.06.23., Szerda 16:55 - 2. évad, 184. rész

Egle jóslata beteljesült. Niemierza és Pelka holteste megérkezik a Lublini várba, ahol az amúgy is beteg király szinte eszét veszti bánatában. Lajos követeli a támadás megindítását, tisztában van vele, hogy a litván sereg napról napra gyarapodik, míg ők csak tétlenkednek. Algirdas haragszik a testvérére, hogy megölette a két fontos követet, és mindenáron megpróbálja elkerülni a háborút. Még Erzsébetnek, az özvegy királynénak is írat levelet. Regina kihasználja, hogy tűz ütött ki a műhelyében, és Krakkó szerte híreszteli rossz anyagi állapotát. Malgorzata gyöngysora elszakad, ami nagy ijedelmet okoz az asszonynak és Cudkának is. Krakkóban várják a híreket Lublinból, és még nem tudják, hogy a király állapota egyre romlik.

2021.06.24., Csütörtök 16:55 - 2. évad, 185. rész

Wojciech atya elhozza Pełka és Niemierza holttestét Lublinból. Miközben a királyt komoly betegség gyötri, Lajos, magyar király és a lengyel nemesek már a halálára készülnek. Lajos hűségesküt követel a lengyel uraktól, azok viszont a hivatalaikat szeretnék biztosítani. Ráadásul az urak között is nagy az ellentét. A Wawelben a rossz jelek egyre gyakoribbak, az otthon maradt feleségeket megviseli a bizonytalanság.

2021.06.25., Péntek 16:55 - 2. évad, 186. rész

Kázmér király továbbra is lublini betegágyán fekszik eszméletlenül, amikor Eliasz és Karl gyógyítani kezdik a királyt. Eközben Lajos próbálja kikényszeríteni a lengyel nemesség hűségesküjét, de ebben nem egységes minden nemes. Jasiek és néhány társa nem hajlandó addig megesküdni, amíg Kázmér király él. Budán Erzsébet és Habsburg Ágnes egyezségre jutnak a kis Anna hercegnő jövőjét illetően, Bolko pedig felesége iránt érzett szerelemből nem enged Ilona udvarhölgy csábításának.