Koronás sas 2. évad, 187-191. rész tartalma

Koronás sas 2. évad, 187-191. rész tartalma

 

 

2021.06.28., Hétfő 16:55 - 2. évad, 187. rész

Kázmér Karl és Eliasz hatásos kezelései után jobban van, de még mindig nagyon gyenge. A király betegségének híre eljut a Wawelba is. Lublinban a lengyel nemesek zúgolódni kezdenek, félnek a korai hűségesküjük következményétől. Bodzeta behálózza Adelhaidot, aki a gyászidőszak ellenére ünnepségeket szeretne szervezni a Wawelban, hogy elterelje a figyelmet a király betegségéről. A királyné nem veszi észre, hogy Bodzeta saját céljai érdekében használja fel őt.

2021.06.29., Kedd 16:55 - 2. évad, 188. rész

Guncel híreket visz Bolko hercegnek Kázmér betegségéről. Bolko hercegnek amúgy is sok baja van, felesége megtalálja Ilona virágát a ládájában. A krakkói udvaroncok tiltakozása ellenére Adelhaid királyné ünnepségeket tart, hogy elterelje a figyelmet a király betegségéről. A hivatalnokok megpróbálják lebeszélni erről nemcsak a királynét, de Bodzeta püspököt is, ám eredménytelenül. Cudka és Małgorzata közösen próbálnak megküzdeni a gyászukkal.

2021.06.30., Szerda 16:55 - 2. évad, 189. rész

Az udvarban készülődnek a két lovag temetésére, illetve – aki tud róla – a király halálára. Lajos, magyar király hatalomvágyóan lesi, mikor ülhet a lengyel trónra. Kázmér azonban hírt kap, hogy Erzsébet lánya unokát szült neki, mégpedig fiút, és ettől - Lajos csalódására – kezd erőre kapni. Adelhaid udvarhölgyei asszonyuk védelmében Safraniec marsall ellen szövetkeznek.

2021.07.01., Csütörtök 16:55 - 2. évad, 190. rész

Adelhaid Kázmér távollétében helyt akar állni, jó kapcsolatokat szeretne kiépíteni az alattvalókkal, ezért megtartja az ünnepséget még a város polgárainak is. Szafraniec marsall, aki meggondolta magát, támogatja a krakkói polgároknak rendezendő ünnepséget. A kis Anna továbbra is Budán van, de nagyon kétségbeesik, amikor megtudja, hogy Erzsébet királyné elküldi Paszeket egy veszélyes küldetésre. Algirdas és Kestutis között tovább mélyül a szakadék.

2021.07.02., Péntek 16:55 - 2. évad, 191. rész

Erzsébet királyné a budai várban aggódik fia és öccse sorsa miatt, és Paszek küldetésétől várja a megnyugvást. A papot arra is megkéri, hogy közbenjárjon Algirdasnál, mert úgy véli, talán még elkerülhető a lengyelek és litvánok közötti vérontás. Eközben Lublinban Kázmér király állapota sokat javul, Lajos király pedig hadba indulna az egyesült lengyel-magyar seregekkel.