A Dal 2022 zsűrije és versenyzői

ˆhirdetés

Kiderült A Dal 2022 négy zsűrijének kiléte, és a negyvenes mezőny

 

Bejelentette A Dal 2022 zsűritagjait a dalválasztó két műsorvezetője! Rókusfalvy Lili és Király Viktor közösségi oldalán tette közzé, hogy Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter keresi jövőre a közönséggel együtt az év hazai slágerét a Duna Televízió élő show-jában.

 

A nagy visszatérések évada lesz A Dal 2022. Újra helyet foglal a zsűriszékben Wolf Kati, akivel a műsor 2012-ben kezdetét vette. Az énekesnőt nem csak a dalverseny első évadában láthatták a nézők, 2015-ben és 2020-ban versenyzőként állt színpadra. Ismét a zsűriben látható Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere. A Vidéki sanzon előadója negyedik alkalommal keresi a közönséggel együtt a legjobb hazai slágert. A szájharmonika-virtuóz Ferenczi György másodszorra vesz részt a dalpárbaj ítészei között. Míg Egri Péter, a rockabilly zene magyar nagykövete, korábban zenekarával, a Mystery Ganggel állt A Dal színpadán.

A két műsorvezető számára sem ismeretlen a showműsor. Rókusfalvy Lili A Dal 2020-ban vette le a lábáról a nézőket, Király Viktor pedig többször bizonyított versenyzőként a dalválasztóban. A slágergyáros énekes 2012-ben testvéreivel együtt, 2014-ben és 2018-ban szólóprodukcióval jutott a döntőig.

A műfaji sokszínűségéről híres dalválasztó show idén is hű maradt a védjegyéhez, a 40-es mezőny valamennyi zenei stílust felöleli:

1. Andelic Jonathan - Elhiszem még 2. Audioshake - Influencer 3. BariLaci - Elsétáltál 4. Detti - Mihez Kezdjek 5. Ekanem - Hideg szél 6. Erdős Fruzsi - Azt beszélik 7. Fóris Rita - Olyan szép 8. GRETA - Igazi kincs 9. Gubik Petra - Ez van, ez! 10. Heatlie - Hideg fény 11. Hegedűs Bori és Tempfli Erik - Anya 12. Ketch feat. Pink Edvárd - Börtön 13. Kies - Nem félek 14. Kijube - Holnap majd elhiszem 15. Kontraszt - Éberálom 16. Majoros Csenge - Földöntúli szerelem 17. MattSet - Most vagy soha 18. Medroy - Hol a helyem 19. Napfonat - Mint a zápor 20. Nova Prospect - Utolsókból elsők 21. Nyári Aliz - Félóra nyár 22. Ocho Macho - Lazulj bele 23. Oláh Ibolya - Nem adom el 24. Pádár Szilvia - Kismadár 25. Palágyi Ildikó - Pillangó 26. Pankastic! - Hosszú volt a nyár 27. Phoenix RT – Levegőt! 28. Pink & The Panthers - Fényes Galaxisok 29. Prove - Karambol 30. Ruby Harlem & Roy - Még ma este 31. Sándor Szofi - 21 Gramm 32. Solére - Másért 33. Stage Dives - Bipoláris Egyensúly 34. Subtones - Nem segít más 35. Swing à la Django feat. Koszika - Utazás 36. SwingGirls feat. Niko - Nagy a szívem 37. The Easy Babies - Szerelem 38. The Sharonz - Szép más világ 39. Third Planet - Táncol a Világ 40. Ya Ou - Zsákutca

 

A Dal 2022 négy válogató adásában összesen 40 produkció mutatkozik be. Újdonság, hogy valamennyi előadás élőben hangzik el a színpadon, a két elődöntőben már akusztikus feldolgozásban. A döntőben a dalok a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében lesznek hallhatók.

A verseny páratlan lehetőségeket nyújt: a győztes dal előadója az életre szóló élményen és nyereményeken kívül „Az Év Dala 2022” címmel, illetve a Petőfi Zenei Díj „év dala 2022” elismeréssel gazdagodik, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tíz felvételt tartalmazó nagylemezt is készíthet, sőt egy zeneszámhoz még videoklipet is. A döntősök közül mindenki részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A showműsor új szériájában ismét versenyeznek a szövegek és szerzőik „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” elismerésért. Az élő show-ba jutott 40 produkció mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben, és a közönség szavazata alapján egyikük megnyeri annak fődíját.

 

A Dal 2022 – január 29-től szombatonként 19.35-től a Dunán!

Elolvasok még egy cikket